Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Komentáře uživatele eligie

Jana Remkova: Někdy v sedmdesátých letech jsem kupovala čínské vepřové konzervy. Bylo tam fakt maso, něco sádla a sulc. Tenkrát jsem nejdřív vybrala a zbajzla ten sucl, zbytek si namazanala na chleba. Ovšem po revoluci jsem si zkusila koupit konzervu, ale té se o mase spíš zdálo. Dokonce ani psi to nechtěli sežrat. Od té doby je nekupuji, ale možná bych to mohla zkusit, protože minulý týden se mi podařilo koupit i párek z masa (pozná se to podle toho, že při vaření nenakyne a dokonce se dá i jíst). Ale stejně při vaření radši použiji čersvé maso a klobásku bych dala na ochucení. Kousek másla rozhodně neškodí.;-)

vladka: Tak psovi bych to rozhodně nedala, mám vlčici a retrívřici, a určitě by jim to neprospělo. Dost na tom, že je obvykle krmím granulema a když jim chci přilepšit, tak jim udělám něco z masa a zeleniny bez chemie a taky bez soli - i té je v těch granulích dost.

Rizoto dělám pokaždé jinak, ale když vidím ty ingredience, tak se mí sbíhají sliny. :-p I když bych možná vynechala tu bujónovou kostku a přidala do něj kus té slepice z vývaru:-D Za bodík to stojí.

Často dělám podobné. Syn si k tomu kečup přidává, já si zas dám pár kapek sojovky - každý dle chuti. Rozhodně dávám bodík. :yes: Pokud jde o mraženou zeleninu, moc nekupuji, ale stejně na zimu si ji nechám zmrazit na mrazáku, protože ani v lednici nevydrží věčně, sklep mám vlhký (dokonce jsem tam před několika dny měla i "bazén") a špajz nemám. :-D

Dle tohoto receptu soudím, že buď máte domácí kuřata nebo skvělé řeznictví. To, co kupuju já (hlavně pro psy a řeznictví si fakt vybírám) moc kuřecí játra nepřipomíná. O žaludcích nemluvě - jak to ty chemické chudinky s částí jater a žaludku vůbec dokážou přežít?

zdenicka00: Zapomněla jsem dodat, že plynový sporák, jakmile se to odlepí a znova se začne vařit, tak stahuji na druhý stupeň. Jednodušše řečeno, prostě mírný var, druh sporáku nerozhoduje. A i když nemám výhrady k cizím kuchyním, pořád věřím tomu, že člověk má jíst hlavně to, co najde doma - tím nemyslím, že pěstuju brambory, ale kupuju od známých farmářů.

tejaja: Moc díky za hezkou fotku. Při počasí, jaké je teď, zpravidla nevím, jestli běhat do kotelny nebo připravovat jídlo, takže než se dostanu k foťáku, je jídlo většinou snězené.

Díky za inspiraci. Měla jsem na mrazáku opravdu je půl kila hovězího, což je pro naši rodinu dost málo a přemýšlela, co s ním. Byla jsem líná a do španěláků se mi nechtělo. Sice jsem zvolila malinko jiný postup - pro barvu jsem dala lžičku sladké papriky a použila víc cibule a vajec a okurku a maggi jsem si nechala až k rýži. Sice nevím, jestli mám kotlíkový guláš nebo španěláky, ale úspěch to mělo a dávám bodík.:-)A taky jsem navíc použila kus pálivé klobásky.

Dělám ji stejně, místo eidamu občas použiju i goudu. Jen většinou musím dělat větší množství. Od té doby, co jsem na tomto webu našla recept "vtipná majonéze fofrem", tak už Majolku® nekupuju. Bodík:-)

Bosana: Taky dávám přednost strouhanému, i když mám i mixér, ale ani s mixérem ani s mrazákem si nejsem jistá, jestli to trochu neničí vitamíny. Ale ty potápěčské brejle jsou fakt bomba, asi vyzkouším :-)

Díky za komentáře, ale víc než to, že si na křenem pobrečím bych dnes spíš brečela nad tím, že pořádný se dá těžko sehnat. Ale doufám, že snad letos ho vypěstuji na zahradě. :-p

Já si práci ulehčuju tím, že maso s cibulí dám do keramického pekáče a vrazím do rozpálené trouby - pekáč samozřejmě přikrytý - tam dusím téměř do měkka a pak dopeču. Ale za bodík stejně stojí, dělala jsem nedávno, větší porci s tím, že něco uložím na mrazák, ale než k tomu došlo, tak to chlapi stihli zblajznout.

Už jsem to také zkoušela, je to za bodík, ale zásadní problém mám v tom, že ani v mém oblíbeném řeznictví neseženu dobré debrecínské párky:-(

Ještě se mi nepovedlo koupit hovězí srdce vcelku, vždycky rozkrájené. Kupuji ho často a dávám vařit se vším všudy - vývaru to nevadí. Nesolím vůbec kvůli psům. Teprve po uvaření okrájím, co se mi nelíbí, dostanou psi, z toho lepšího dělám gulášovku. Ale řízky rozhodně taky vyzkouším - to mě ještě nenapadlo:-)

Dělala jsem skoro stejně, jen bez toho rajčatového protlaku, i když pokud byla po ruce rajčata, tak jsem asi tak dvě nadrobno nakrájená přihodila - ale musí se pořádně rozvařit, protože rajčata nejím, i když kupodivu slupky mi nevadí. Teď přemýšlím, co k obědu a protože jsem z lednice vytáhla kus hovězího a protlak mám taky, tak jdu na to. Ještě nevím, co udělám za přílohu, ale ke guláši jde skoro všechno. Dávám bodík.

Naposledy jste si prohlédli