

Houbové rizoto s pórkem (po česku)
Suroviny 2 porce
- 200 g rýže
- slepici vyvar
- zeleninový vývar (nebo voda a bujonová kostka)
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce olivového oleje extra virgin
- 200 g žampionů nebo jiných tvrdších hub
- 3 stroužky česneku
- 1/2 menšího pórku
- pepř
- strouhaný parmazán na posypání
Postup přípravy receptu
Ve vývaru si uvaříme rýži doměkka. Mezi tím si v době varu očistíme houby a na másle spolu s olivovým olejem je orestujeme. Přidáme na plátky nakrájený česnek, restujeme, opepříme dle chuti a přidáme na kousky nakrájený pórek.
Vše orestujeme a přidáme uvařenou přecezenou rýži. Vše promícháme a ihned podáváme sypané strouhaným parmazánem. Dobrou chuť.
Poznámka od kuchařky
Toto není origilální recept na itálské rizoto, protože nám chutná "české" rizoto. Rýži používám parboiled, protože ta kulatá se mi rozváří, je lepivá a nikomu u nás nechutná. Znalci at laskavě prominou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Houbové rizoto s pórkem (po česku)
-
Rizoto dělám pokaždé jinak, ale když vidím ty ingredience, tak se mí sbíhají sliny.
I když bych možná vynechala tu bujónovou kostku a přidala do něj kus té slepice z vývaru
Za bodík to stojí.
-
papriko pekny foto a recept taky dobry,jednoduchy ..davam bodik
-
Teda Markéto, takové plýtvání s houbama na rizoto, jo?
Každopádně bych si ho s velikou chutí dala. Zdravím "Ptákov"
-
hmmm dala bych si
-
Já houby nejím, takže klidně někomu nechám svou porci, ale on to manžel zvládne za oba
-
Jů tohle bych s chutí povečeřela, Papričko nezbylo?
-
Rizoto mám moc ráda
, ještě kdyby tak byly ty houby+1
-
Papričko, jasně, nějak se to nazvat musí a navíc není to nic proti ničemu. Tady máš ohromnou možnost obměn, tak ať si to každý udělá, jak chce - já třeba z hříbků a růžovek, pórek v houbách milujeme
-
to je dobrůtka