Srdcové řízky v sýrovém kabátku

cathleen Kuchařka: cathleen

Pokrmy z vnitřností 12 názorů

Suroviny

hovězí srdce
sůl
pepř
vejce
strouhanka
strouhaný sýr
tuk na smažení
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Srdce bez loje a zbytků velkých cév dáme do vody se solí a pepřem a uvaříme doměkka. (Podle toho, jak velké srdce se podaří koupit. Měli jsme doma tříkilové, takže vařit šla jen poměrná část.)

  2. Vychladlé nakrájíme na plátky, ty omočíme v rozšlehaném vejci, obalíme ve strouhance se sýrem a usmažíme. Podáváme s bramborami a kdo má chuť, dá si i tatarku.

Poznámka

Oběd docela rychlý, dobrý, levný a přitom nevšední...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Srdcové řízky v sýrovém kabátku

  • eligie eligie

    Ještě se mi nepovedlo koupit hovězí srdce vcelku, vždycky rozkrájené. Kupuji ho často a dávám vařit se vším všudy - vývaru to nevadí. Nesolím vůbec kvůli psům. Teprve po uvaření okrájím, co se mi nelíbí, dostanou psi, z toho lepšího dělám gulášovku. Ale řízky rozhodně taky vyzkouším - to mě ještě nenapadlo:-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Krásné srdíčkové řízečky;-)dávám bod:yes:a recept ukládám:-K

    Odpovědět

  • Amira Amira

    Dělala jsem z kuřecích srdíček a bylo to taky moc dobré. Uvařila, obalila v sýrovém těstíčku, usmažila. Akorát to nebylo moc fotogenické (těstíčko nechtělo držet), takže fotka až někdy příště.

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Ty srdíčka se mi moc líbí:-) Prima nápad a bodík:yes:

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    Cathleen,prima nápad a ty fotky....:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    Cathleen :-D opravdu pěkný receptík a krásná fotka:yes::yes:+

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Ne, Jani, měkounké. Srdce bylo obrovské, máme ho na tři obědy. Po uvaření pěkně měkké, po usmažení to bylo na skus podobné, jako měkký řízek třeba z mladého plecka:yes:

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Není to tvrdé, když to uvaříš ve slané vodě?:-O

    Odpovědět

  • Iriska Iriska

    Cathleen, tolik lásky na jednom talíři :-):-):yes::yes: +

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    nááádhera!

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    :-8Manžel mi srdce před vařením nařezal na špalíky a já si pak všimla, že když budu řízky krájet TAKHLE, budou to řízky-srdíčka:-))
    A manža se pak nad plným talířem taky ptal, jestli je to schválně....no, není i je;-)

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    ja odpadnem cathleen....ved ty si z toho masa vyrezavala tvar srdciecok....tak to je bomba!!!!!!

    Odpovědět

Tématické fráze: pokrmy z plecka rizek ze srdce rizek ve tvaru srdce řízky z hovězího srdce sýrový kabátek nevšední řízky srdce jako řízek srdce smazene nevsedni rizek řízek srdce smažený hovězí řízek sýrové pokrmy sýrové pokrmy - recepty hovezi srdce smazene pokrmy z plecka řízky nevšední vepřový řízek vepřové srdce smažené jako řízek kuře v sýrovém kabátku vepřové srdce recept na rizek smazeny rizek z plecka

Zapomněl/a jsem heslo