Hrníčkové rizoto

Raula Kuchařka: Raula

Doba přípravy: 40 8 porcí Vepřové maso 17 názorů

Suroviny

2 hrnky rýže
1 hrnek (na kostky) nakrájené uzeniny
1 hrnek nakrájené cibule
1 hrnek nakrájené papriky
1 zeleninový bujon Knorr
2,5 hrnku vody
sůl
kečup
vepřová konzerva
konzerva hrášku
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do tlakového hrnce dáme vařit vodu a do ní rozpustit masox.

  2. Pak postupně přidáme všechny suroviny-kromě hrášku a vepřové konzervy.

  3. Osolíme, dáme lžíci kečupu a hrnec uzavřeme.

  4. Jakmile začne syčet, ztlumíme na minimum a necháme vařit 15 minut.

  5. Pak vypneme sporák a dalších 12 minut necháme dojít.

  6. Po této době otevřeme, přidáme konzervu masa a hrášku. Promícháme a oběd je hotový.

Poznámka

Přeji dobrou chuť, obrázky přikládám.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Hrníčkové rizoto

  • eligie eligie

    vladka: Tak psovi bych to rozhodně nedala, mám vlčici a retrívřici, a určitě by jim to neprospělo. Dost na tom, že je obvykle krmím granulema a když jim chci přilepšit, tak jim udělám něco z masa a zeleniny bez chemie a taky bez soli - i té je v těch granulích dost.

    Odpovědět

  • Jan tur Jan tur(neregistrovaný)

    Vaše "domácí" konzerva byla vyrobená firmou Hamé, tedy dle přiložené fotografie. Ale třeba je to Vaše firma, takže pak opravdu domácí...
    A zeleninový masox bych také nepřeceňoval, co do neškodnosti

    Odpovědět

  • Raula Raula(autorka receptu)

    Mně to je jedno co tu píšete, nám to chutná a moc. Bujon je zeleninový a neškodný.Konzervu dávám domácí , vyrobenou podle receptu tu na topreceptech. A chutná to moc i našemu psíkovi :-))).. Děkuji Vám za komenty!!!! hezký den...

    Odpovědět

  • vladka vladka(neregistrovaná)

    akorat tak dobré pro psa:-((

    Odpovědět

  • matrix matrix(neregistrovaný)

    Stačilo mi pouze přečíst. Než tohle vařit, namažu si chleba máslem.

    Odpovědět

  • maris maris

    Tak to mě ve spojení s bujonem vážně nenapadlo:-O:-))

    Odpovědět

  • Alžběta Alžběta(neregistrovaná)

    Maris, kubický = kostičkový :-D

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    Jo, zapoměla jsem dodat, že dělám z kuřecího vařeného masa.
    Koupím kostry,uvařím je a mám polévku a obrané maso do rizota.

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    Raulo, můžeš, prosím , opravit ten masox v receptu?

    Maris - možná to měl být "klasický"

    Já rýži zásadně dusím na zpěněné cibulce,obvykle s přidáním kurkumy a zeleniny nakrájené na malé kostičky (mrkev, celer). Zaliji vodou nebo vývarem z masa. Po uvedení do varu nechám asi 10 min vařit a pak nechám dojít v teple, nejlépe v peřinách. Do hotové rýže vmíchám uvařené maso, příp. ještě zeleninu dle vlastního uvážení(hrášek, kukuřici, mírně povařenou brokolici). A takové je naše rizoto.

    Odpovědět

  • maris maris

    Alžběto, můžete mi, prosím, vysvětlit, co je to kubický bujon ?:-)

    Odpovědět

  • Raula Raula(autorka receptu)

    Pani Běto,máte naprostou pravdu,přeji hezký den.

    Odpovědět

  • Alžběta Alžběta(neregistrovaná)

    no jo, no, tím se mnohé vysvětluje. Pokud bylo pravé itaské risotto rozblemcaná rýže, pak není co dodat. Pak chápu, proč radši vepřovou konzervu s uzeninou, zvlášť pokud k tomu nebyl masox, ale kvalitní zeleninový kubický bujón. :-)

    Odpovědět

  • Raula Raula(autorka receptu)

    Manžel i já jsme italské rizoto jedli,to jo,ale stejně nám nejvíc chutná tohle.Hezky sypavá rýže parboiled,nesnášíme rozblemcanou rýži,tak to bude asi tím.Zapoměla jsem napsat,že jsem se spletla s masoxem,je to zeleninový bujon knorr:-)).Omlouvám se.

    Odpovědět

  • Alžběta Alžběta(neregistrovaná)

    Věřím. Dokud manžel nepozná opravdové itaské risotto, popřípadě aspoň rizoto s masem, čerstvým (mraženým) hráškem, oloupanými a bylinkami ochucenými rajčaty, kvalitní rýží, bude mu chutnat tohle. Rýže v papiňáku, s příchutí masoxu, kečupu, uzené mouky vydávané za uzeninu, konzervovaného hrášku - smíchaná s obsahem konzervy, která má na štítku napsáno „vepřové maso“. Ve skutečnosti je tam masa 10%, zbytek voda, sádlo, kůže a strojově separované blafy. Škoda :-/

    Odpovědět

  • Raula Raula(autorka receptu)

    Za vyzkoušení stojí,je dobré,zkouším i jiné rizota,ale tohle zatím vede:yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: rizoto hrničkova rýže vepřové rizoto s hráškem rizoto s uzeninou hrníčkové recepty recepty rizoto rizoto vepřové maso rizoto s bujonem hrníčkové rizeto rizoto s vepřovým masem a zeleninou rizoto zeleninové klasické rizoto s vepřovým masem rizoto z vařeného masa rizoto masox itaské rizoto rizoto s vepřovým masem a hráškem rizoto veprove levné italské rizoto recept hrníčkové recepty na vepřové maso hrníčkové vaření rýžě

Zapomněl/a jsem heslo