Vynikající játrové knedlíčky do masových vývarů

Meszarosovabolya Kuchařka: Meszarosovabol…

Doba přípravy: 20 minút + príprava 4 porce Polévky 7 názorů

Suroviny

3 housky
2 vejce
1 kuřecí játra
1.2 malé cibule posekané na jemno
posekaná petrželka na jemno
strouhanka na zahuštění
sůl
čerstvě mletý pepř
olej
vývar
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme cibuľu, petržlenovú vňať a necháme úplne vychladnúť.

  2. Vo vode namočené žemle vyžmýkame a pridáme s rozklepnutými vajcami a cibuľovo-petržlenovou zmesou do misy.

  3. Osolíme, okoreníme, pridáme naškriabanú pečeň /stačí len jedna, aby knedličky neboli horké od pečienky/ a rukami poriadne prepracujeme, podľa potreby zahustíme strúhankou.

  4. Zmes necháme asi hodinu odstáť a mokrými rukami formujeme menšie knedličky, lebo varom zväčšia svoj objem. Varíme v menšom množstve vývaru pod pokrievkou 10-12 minút. Vkladáme do horúcej mäsovej polievky.

Poznámka

Zdroj: starý rodinný recept.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 15 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vynikající játrové knedlíčky do masových vývarů

  • eligie eligie

    Dle tohoto receptu soudím, že buď máte domácí kuřata nebo skvělé řeznictví. To, co kupuju já (hlavně pro psy a řeznictví si fakt vybírám) moc kuřecí játra nepřipomíná. O žaludcích nemluvě - jak to ty chemické chudinky s částí jater a žaludku vůbec dokážou přežít?

    Odpovědět

  • Jasne Betynka, ale práve na toto ma upozorňovala moja mama, a my ich máme radi takto. Ved koľko domácností, toľko chutí a úprav. súhlasím:-))

    Odpovědět

  • Betyna Betyna

    Je mi líto, nikomu z naší rodiny nepřipadá chuť jater nahořklá, zeptala jsem se i kolegyň v práci a taky nikomu, ale to nic nebrání tomu že knedlíčky moho být výborné, tomu věřím. Jen máme játrové rádi opravdu játrové. Souhlasím ale, že tyhle s převahou housky a vajec mohou být vynikající, ptala jsem se jen pro upřesnění. Každý má jinou chuť a je možné že vám můžou játra připadat nahořklá.

    Odpovědět

  • Betynka, áno, tak ako sú suroviny uvedené - to je rozpočet pre 4 osoby. Každá, teda aj kuracia pečeň má prirodzene nahorklú chuť. Ide o to, aby chuť knedličiek neprevážila chuť vývaru, ale naopak, chuť vývaru podčiarkla a doplnila. Máme to desaťročiami odskúšané. Skús to raz takto, a možno Ta to osloví:-))

    Odpovědět

  • Betyna Betyna

    :-S na tri žemle a dve vajcia JEDNU kuraciu pečeň? Robievam knedličky aj s prevahou kuracej pečene, ale nikdy v živote neboli horké - pečeň je horká, iba keď sa do nej dostane žlč...

    Odpovědět

  • pilatova35 pilatova35

    Ajá dávám ještě hlávku česneku.:-p

    Odpovědět

  • Klara Klara

    Pripomína mi to moju mladosť, keď sme ešte chovali, pri zabíjačke musali byť v polievke z čerstvej pečene.:yes:+

    Odpovědět

Tématické fráze: domácí játrové knedlíčky játrové knedlíčky výborné játrové knedlíčky játrové knedlíčky recept příprava játrových knedlíčků jak dlouho vařit játrové knedlíčky hořké játrové knedlíčky jak dlouho se vaří játrové knedlíčky doba vaření játrových knedlíčků pecenove knedlicky vaření játrových knedlíčků játrové knedlíčky hořké játrové knedličky pečené jatrový knedlicky vepřové játrové knedlíčky vývary recepty jatrove knedlicky do polievky jatrove knedlicky bez vajec recept na jatrove knedlicky do polievky jatrove knedlicky doba vareni

Zapomněl/a jsem heslo