Klobásové rizoto (home-made)
Suroviny
Porce: 2-4
Nutriční hodnoty
Energie | 2 547 kJ / 609 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,53 g |
Tuky | 57,17 g |
Vláknina | 4,60 g |
Cholesterol | 168 mg |
Sodík | 663 mg |
Sůl | 1,60 g |
Sacharidy | 9,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Nejedná se o žádný oficiální recept a možná se některým "Profíkům" nad tímto návodem zatočí hlava :-)
Neodsuzuji to, ale na místo oblíbené bezúčelné kritiky a odsuzování bych uvítal, nápady, připomínky a zlepšováky... Díky
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 11. 2013 20:59
Jana Remkova:
Přidala byste sulc?
Já taky..., i s masem
http://www.labuznik.cz/recept/ryze-s-tlacenkou-tak...
...a teď to schytám
Přidala byste sulc?
Já taky..., i s masem
http://www.labuznik.cz/recept/ryze-s-tlacenkou-tak...
...a teď to schytám
12. 11. 2013 16:45
Když , chcete trochu slušnou “čínskou“ konzervu“ luncheon meat ,kupte si černou plechovku.Ta se vyrábí v Hrobčicích u Teplic.Ale stojí okolo 50 Kč,to je fakt lepší koupit si kus čerstvého masa
12. 11. 2013 16:16
olipenze: zlatý socializmus a aké chutné konzervy vyrábal
možno keby Vás ten socializmus naučil variť a nie ohrievať konzervy nemuseli ste teraz vyplakávať
možno keby Vás ten socializmus naučil variť a nie ohrievať konzervy nemuseli ste teraz vyplakávať
12. 11. 2013 14:16
Vepřové konzervy ze 70. a 80. let minulého století byla supr lahůdka. Vozil jsem je do SSSR začátkem 80. let po desítkách společně s landšmídem. Držely mě při životě. Guláš byl za několik minut, knedlíky v prášku atd. nelze zapomenout i na hovězí v konzervě bylo v r. 1975 za cca 8,-Kčs (velikost jako vepřovka). Myslel jsem, že to bude pořád jako supr, ale jak jsem se zmýlil. Místo debat v televizi o všem možném, měli by vysvětlit, proč to není a není ani kvalita. Zejména, kdo za to může a trestat. Dle mého názoru za to mohou ti, kdo to vyrábí a důvod ať řeknou. Také třeba lečo za socialismu,určitě tam bylo více klobásy a kvaĺitní než dnes. Pak se prodávala konzerva s párky(jako vepřovka) a párky se v ní nechali ohrát, byla tam voda, rovněž supr. Jo byo radost se ráno probudit a na nádraží si koupit telecí párky (pak byli ještě dietní, víc druhů nebylo), ale kvalita supr. Nevím jest-li se to vrátí, měli by to učit v dějepisu jako supr dobu na kvalitní jídlo.
7. 6. 2013 19:53
Jana Remkova: Někdy v sedmdesátých letech jsem kupovala čínské vepřové konzervy. Bylo tam fakt maso, něco sádla a sulc. Tenkrát jsem nejdřív vybrala a zbajzla ten sucl, zbytek si namazanala na chleba. Ovšem po revoluci jsem si zkusila koupit konzervu, ale té se o mase spíš zdálo. Dokonce ani psi to nechtěli sežrat. Od té doby je nekupuji, ale možná bych to mohla zkusit, protože minulý týden se mi podařilo koupit i párek z masa (pozná se to podle toho, že při vaření nenakyne a dokonce se dá i jíst). Ale stejně při vaření radši použiji čersvé maso a klobásku bych dala na ochucení. Kousek másla rozhodně neškodí.
4. 6. 2013 14:01
Jana Remkova: Moc děkuji za reakci, pokusím se to vyladit dle Vašich rad.
4. 6. 2013 11:22
Lynxhh: Tak, já bych máslo nedávala. Cibulku bych osmažila na tuku z konzervy, je ho tam dost a přidala bych i ten sulc. Jinak si myslím, že by to mohlo být velmi dobré, ještě jsem to s klobásou nezkoušela a ještě..Osmažila bych na tom tuku tu cibulku, párek, nebo klobásu a hned bych do toho dala osmažit i tu rýži. Zalila vodou, podle potřeby osolila a dala do trouby. Nevařila bych rýži zvlášť. Ode mne máš bod za nápad
4. 6. 2013 10:50
Moc všem děkuji za opravdu konstruktivní kritiku, ze které jsem se nedočetl ani jeden tip, nápad nebo radu.
S vyjímaje Danielle72, která alespoň trochu poradila.
Klobásu smažím z toho důvodu, aby pustila šťávu a vysušila se. Když to neudělám a pouze jí povařím ve vodě a pak nechám zapéct spolu s rýží, tak je finální pokrm neuvěřitelně mastný.
S vyjímaje Danielle72, která alespoň trochu poradila.
Klobásu smažím z toho důvodu, aby pustila šťávu a vysušila se. Když to neudělám a pouze jí povařím ve vodě a pak nechám zapéct spolu s rýží, tak je finální pokrm neuvěřitelně mastný.
4. 6. 2013 10:47
Jitkas: Omlouvám se za nepřesnou formulaci množství másla. nikdy jsem to opravdu nevážil prostě zakrojím kus másla cca 50 gramů.
4. 6. 2013 09:00
Priznám sa, ja som si najprv myslela, že zas ide o vtip. Vlastne ani teraz neviem, čo si mám o tomto recepte myslieť.
3. 6. 2013 22:41
Nějak nerozumím tomu, proč je tam celá kostka másla, na 1 cibuli toho másla stačí minimum (a i klobása se dá ohřát i ve vodě, stejně jako párky; pokud se opéká na tuku, je určitě lepší olej než máslo, a toho také stačí trocha ).
3. 6. 2013 22:05
Pokud se nějaký zoufalý začátečník nachytá, tak potěš koště.
3. 6. 2013 16:17
Lynxhh: Ta kostka masla (tj. 250gr.) je cela?? Nejak mi neni jasne, ze scedis tuk z klobasy (aby to nebylo mastne) a pak tam das 1 kostku masla + 1 veprovou konzervu.
3. 6. 2013 15:33
Eva Marie: Ano, cena není jednou z nejnižších. Není to na každodenní vaření, ale je to opravdu chutné.
Pokusím se sesmolit něco levnějšího
Pokusím se sesmolit něco levnějšího
3. 6. 2013 13:55
Klobásové rizoto sice může být velice dobré, ale strašně drahé.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 2 hodinami
Bramborový bochníček
Přidáno před 7 hodinami
Křupavý hermelín
Přidáno před 7 hodinami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 7 hodinami
Fit salát
Přidáno před 20 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno 24. 4. 2024 15:15
Právě bylo uvařeno:
Mleté maso s těstovinami z jedné pánve
Moanka uvařila před 57 minutami
Frankfurtská jemná polévka
Pavla91 uvařil před 1 hodinou
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Panova uvařila před 1 hodinou
Jogurtový ovocný moučník
Martina babička uvařila před 1 hodinou
Kuřecí plátek na zelenině s kroketami nebo rýží
Jan Nemec uvařila před 4 hodinami
Čočka na kyselo se smetanou
Johan15 uvařil před 4 hodinami
Margot řezy (hrnečkové)
Hovez81 uvařil před 5 hodinami
Špagety "Alfredo"
Valis uvařila před 5 hodinami
Pórková polévka
Med.brejcha uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Klouzky v lese vypadají krásně, ale jak si s nimi poradit v kuchyni? Určitě si na nich pochutnáte
Brambory s vejci v hořčičné omáčce: Jednoduchý bezmasý a lehce pikantní oběd zachutná nejen vegetariánům
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: klobásový guláš klobásové pokrmy klobasove ryzoto klobásová konzerva rizoto s lecem a parkem jídla socialismu recepty klobásová gulas kdo vyrábí klobásovou směs v konzervách párky v konzervě kde koupit recept čínu za socialismu jedna porce rizoto gramy menu pokrmy za socialismu kobásové rizoto rizoto s landšmídem home made recepty hrobcice lunceon meat výsledny obsah tuku u klobásek recepty lagris ze soji ohřát klobásu ve vodě rizoto z veproveho luncheon
Suroviny: klobása, rýže, cibule, párky, konzerva vepřová, hrášek sterilovaný, kukuřice sterilovaná, máslo, sýr, sůl, pepř
Klobásové rizoto (home-made)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gDq9
15 názorů