Hovězí s dírkami

jafin Kuchařka:

Hovězí maso 13 názorů

517

Suroviny

1,5 kg zadní hovězí
3 tenčí párky
3 silnější plátky slaniny
olej
1 cibule
2 lžíce kečupu
2 rajčata
mouka
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do masa uděláme nožem otvory, do kterých vložíme (prošpikujeme) párky a slaninu (může se použít i kyselá okurka).

  2. Maso osolíme, opepříme, ovážeme nití, potřeme ze všech stran olejem a necháme hodinu v ledničce odležet.

  3. Potom ho na rozpáleném oleji i s cibulí opečeme ze všech stran, podlijeme vodou a dusíme pod poklicí do měkka.

  4. Šťávu zahustíme trochou mouky, přidáme kečup a na kolečka nakrájená rajčata.

  5. Maso odkryjeme a ještě asi 20 minut dopékáme v troubě - 200 °C. Maso při dopékání potíráme vydušenou šťávou.

  6. Hotové maso nakrájíme na plátky, přelijeme šťávou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 62 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí s dírkami

  • rujet rujet

  • eligie eligie

    Já si práci ulehčuju tím, že maso s cibulí dám do keramického pekáče a vrazím do rozpálené trouby - pekáč samozřejmě přikrytý - tam dusím téměř do měkka a pak dopeču. Ale za bodík stejně stojí, dělala jsem nedávno, větší porci s tím, že něco uložím na mrazák, ale než k tomu došlo, tak to chlapi stihli zblajznout.

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Tak to je moc hezký receptík a i fotka nádherná;-):-p+1:yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    :-8Nádhera! Nějak podobně jsem dělávala telecí ořech, ten se ale v ranečku opatrně vařil v ochucené vodě a krájel na slavnostní mísy studený.:-p

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    maris: Teď jsem o tomto u jiného RCP psala;-)
    Moc pěkný recept i Tvá fotka;-):yes:

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Dobré maso, dřív se hodně dělávalo a s poctivým špekem:-pDávno jsem nevařila, díky za připomínku- jen to chce sehnat solidní hovězí, že jo:-D:yes:
    Maris a moc pěkná fotka:yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    BILKOVAI: Ivetko děkuji,:-K ale hlavně vyzkoušej receptík, je to opravdu moc dobré:-p:yes:

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Maris, překrásná fotka. Hovězí masínko můžeme:-*:-p

    Odpovědět

  • maris maris

    Toto je typický přiklad toho, jak některé starší, vynikající recepty mají malý počet bodů. Jsem přesvědčená, že by tu teď zazářil:yes:
    Jani, asi sem už nechodíš, ale nedávno jsem opět dírkované hovězí vařila. Recept už jsme " vzali do rodiny ";-):-D
    Bod už jsem dala dávno, další bohužel nejde.

    Odpovědět

  • maris maris

    Jani, pipre, děkuju:-)Jani,:-D ono by to šlo i z vepřového, určitě by to bylo výborné, ale zase jiná chuť.

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Vypadá to moc dobře a dávám bodík:yes: ten je i pro Maris za krásné a lákavé fotky :-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    maris, řeknu ti bez mučení, že jsem včera na to v noci koukala a nebyla jsem si jistá, jestli ráno seženu nějaký solidní kus hovězího, tak jsem udělala ty flíčky se zelím. No a jak se tak dívám, ještě, že tak!:-D:-)) Každopádně, určitě si to někdy prubnu. Vepřové mám v mražáku pořád, s hovězím je to horší. V Albertu bych ho nebrala a tzv.Supergongu je to trochu z ruky, ale je tam za skoro poloviční cenu. Tak příště!;-) No a tvoje fotky rozhodně zaslouží plus.:yes::yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    Moc dobré:-p dávám bodík:yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo