Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Komentáře uživatele manina

Při klasické přípravě těsta v pekárně z nějakého důvodu v ní těsto vykynulo jen nepatrně. Přece ho nevyhodím! A tak jsem pokračovala jako v tomto receptu. Kupodivu vznikly tak výborné a jemné rohlíky, jaké se mi nikdy dřív nepovedly.

Výborné, rychlé.

Opravdu rychlé a hodně husté.

Maso při míchání mírně dochutím kořením a naplněný šunkovar nechávám ještě dva dny odležet v ledničce.

Alternativně těsto naliju do vymazaného a hr. moukou vysypaného pekáčku. Po 15 - 20 ti minutách mám placku, ze které rozkrájím řezy buď jen tak, nebo ješte rozkrojené a spojené marmeládou. Na vrch mohou být ještě ozdobené krémem nebo šlehačkou, podle příležitosti.

Výborné těsto i náplně.

Tipy a triky: Co je omládek?
Použití omládku mě lákalo, další hodina kynutí už méně. Tak jsem zkusila do těsta, místo obligátní lžičky cukru, dát lžičku medu. Výsledek je úžasný, pečivo je jak buchta a dlouho netvrdne.;-)

Přidávám ještě trochu kari koření a rajský protlak, v nouzi kečup. Chutná pak "po indicku".

Jana: Kreacím se meze nekladou. Letos tak "likviduji" nadúrodu dýní Hokaido. Ty si den předem na jemno nakrouhám a dochutím třeba i pomerančovou kůrou, rozinkami, roztlučeným řebíčkem, oříšky... Do druhého dne se vůně v dýních hezky rozleží.

Nepir: A víte, že by to mohlo být dobré? ;-)

Aby tato školková rychlovka byla trochu hustější, přidám ještě předem namočenou lžíci vloček, někdy i opět namočenou a rozkvrdlanou lžíci hrachové mouky a stroužek česneku.

Místo z rohlíků dělám žemlovku z kupované vánočky. Stačí ta nejlevnější. Jako další vrstvu dávám ještě rozmíchaný měkký tvaroh s vanilkovým cukrem a rozinkami.

Tonja: Přesně tak. Někomu chutná tak, jinému jinak. Občas, když peču rohlíky, dám těsto tak na tři kusy stranou. Z něho pak na malý plech do troubičky vyválím těsto s mírně vyššími okraji a nechám ho cca 15 min. kynout. Zkušenost mě naučila, že po vykynutí je lepší na něj napřed položit plátky sýra a teprve pak ostatní ingredience. Ty jsou zpravidla mokré a brání tak těstu pod nimi dalšímu nakynutí při pečení a rovnoměrnému propečení. Sýr je oddělí a po rozpuštění při pečení pěkně vše spojí. Peču je v té malé troubičce a současně ve velké troubě rohlíky ze zbylého těsta. Po jejich vyndání dám do trouby malý plech aby se okraje opekly do růžova. A tak je při jednom pečení ze stejného těsta hotová i chutná večeře pro dva, ať si ji každý nazývá jak chce.

Blazenka:, Vločky polévku trochu zahustí. Přidávám hrstičku i do jiných "vodových" polévek.

Na vrstvu švestek dávám ještě vrstvu rozmíchaného vanilkovým cukrem oslazeného tvarohu. Někdy, pokud je tvaroh příliš řídký, zamíchám ho do švestek. Švestky používáme buď čerstvé a nebo zavařené. Na upečený nákyp sirup nedávám. Posypu ho na talíři ještě moučkovým cukrem a poliji rozpuštěným máslem.