Pizza jako z pizzerie
Také jste si mysleli, že pizza je ten druh jídla, které dostanete vždy chutnější v restauraci, než jaké si sami připravíme doma? Pokud máte dobrý recept na těsto, tak nemůžete šlápnout vedle. Výhodou je, že si pizzu můžete obložit vším, co máte rádi.
Suroviny pro 2 plechy
2 plechy
Nutriční hodnoty
Energie | 9 617 kJ / 2 299 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,25 g |
Tuky | 58,13 g |
Vláknina | 18,75 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 31 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 373,23 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 1. 2022 21:29
Dobré tenké těsto. Uvedené množství mi vystačilo na dva celé plechy do trouby. Děkuji za recept a doporučuji.
8. 11. 2021 22:28
casino: Když si objednám v restauraci pizzu s určitým názvem, tak by měla mít přesně stanovené i suroviny. To je snad samozřejmé. Pokud to je pizza, typu co měl kuchař na skladě a nesnědlo se to.... , tak to děkuji, a vrátím to! Taky si nedám přeci svíčkovou z mletého masa, nebo knedlo, vepřo, zelo, ze slepice.
Nebo kachnu, která je kuře!
Vím fantazii se meze nekladou, ale u určitých, tradičních pokrmů , experimenty nepapám. A pizza mezi ně patří, i když si ji dám jednou za rok!


8. 11. 2021 22:21
Nepir: A víte, že by to mohlo být dobré? 

8. 11. 2021 21:41
casino: casino: 100 lidí, 100 chutí. Myslím že ani v Itálii není zákon na pizzu
Ale myslím, že zde se řešila Pizza tady u nás v Čechách a né někde v Neapoli
Asi jsem ale zapomněla na to, že Češi mají potřebu všechno a všechny pořád řešit



8. 11. 2021 21:37
Nepir: Třeba někdo nechce pizzu jako z pizzerie

8. 11. 2021 20:11
Rcp je sice na těsto, ale:
srettka: "Nebo je snad někde psané pravidlo, co si na pizzu smím dát a co ne?"
Budete se divit, ale takové pravidlo existuje v Itálii - „Denominazione di Origine Controllata“ a vztahuje se k neapolské pizze. Jsou totiž ještě společenství která si váží svých kulinářských tradic...
Na druhou stranu konkrétně v Neapoli byla k potkání i pizza s ananasem...
Na třetí stranu: Čecháčci se vrátili z Itálie s komentářem, prý že: "...ani pořádnóó´pizzu tam neumijóóó udělat!"




srettka: "Nebo je snad někde psané pravidlo, co si na pizzu smím dát a co ne?"
Budete se divit, ale takové pravidlo existuje v Itálii - „Denominazione di Origine Controllata“ a vztahuje se k neapolské pizze. Jsou totiž ještě společenství která si váží svých kulinářských tradic...
Na druhou stranu konkrétně v Neapoli byla k potkání i pizza s ananasem...

Na třetí stranu: Čecháčci se vrátili z Itálie s komentářem, prý že: "...ani pořádnóó´pizzu tam neumijóóó udělat!"





8. 11. 2021 19:03
srettka: Jasně, klidně si to namažte paštikou nebo si na to dejte utopence s cibulí a třeba mně to může být úplně jedno. Ale nebude to pizza jako z pizzerie.. 

8. 11. 2021 16:42
Přátelé, není to jedno, co si který labužník na tu pizzu natře?Nebo je snad někde psané pravidlo, co si na pizzu smím dát a co ne? Někdo si tam natře kečup, někdo protlak a někdo třeba smetanový sýr. Je to přece každého věc. Tohle věčné moralizování receptů je už v téhle době fakt směšné. Celkové vaření je přece v dnešní době už úplně někde jinde, než na nějaký zkostnatělých normách a původních receptech.
Mějte hezký den
Mějte hezký den

8. 11. 2021 13:50
Jen taková rada - než kečup, který skutečně na pizzu nepatří je lepší, rozmixovat rajčata (nemusí být oloupaná) se solí a bazalkou. Dochutit se dá česnekem a oregánem. Dodá to úplně jinou chuť a zvýrazní chuť šunky, sýra a všeho, co si na pizzu dáváme. Péct by se měla postupně, nejdřív pizza se sugo cca 3 min, pak doplnit ostatní suroviny a dopéct. Teplota pečení 250 °C - 10 min.
1. 6. 2021 19:11
Recept s názvem Pizza jako z pizzerie a v postupu se dočtu, že "potřeme kečupem.." - to je teda nějaká divná pizzerie 

24. 5. 2021 15:41
Pizza je moc dobrá
, vložila jsem fotky..


15. 4. 2021 14:00
Tonja: Přesně tak. Někomu chutná tak, jinému jinak. Občas, když peču rohlíky, dám těsto tak na tři kusy stranou. Z něho pak na malý plech do troubičky vyválím těsto s mírně vyššími okraji a nechám ho cca 15 min. kynout. Zkušenost mě naučila, že po vykynutí je lepší na něj napřed položit plátky sýra a teprve pak ostatní ingredience. Ty jsou zpravidla mokré a brání tak těstu pod nimi dalšímu nakynutí při pečení a rovnoměrnému propečení. Sýr je oddělí a po rozpuštění při pečení pěkně vše spojí. Peču je v té malé troubičce a současně ve velké troubě rohlíky ze zbylého těsta. Po jejich vyndání dám do trouby malý plech aby se okraje opekly do růžova. A tak je při jednom pečení ze stejného těsta hotová i chutná večeře pro dva, ať si ji každý nazývá jak chce.
15. 4. 2021 11:52
Dovolím si ještě poznámku k tloušťce podkladového těsta:
1) různí lidé mají různé chutě a zvyky, někomu chutná konzistence křupavá, jinému to tak chutnat nemusí
2) tenké křupavé těsto je charakteristické pro tzv. "neapolskou pizzu", která se rozšířila téměř po celé Itálii a i v zahraničí je nejznámější
3) i v Itálii jsou oblasti, kde se pizza připravuje tak, že těsto není křupavé, ale typické je to pro Severní Ameriku, kde se často pizza připravuje silnější a nakynutější (viz pizza Hawai - prodává se i u nás mražená)
4) a jsou i v Itálii oblasti, kde těsto je opravdu vysoké jako kynutá buchta, nenazývají to pak ale pizza; doporučuji vyzkoušet "sfincione siciliana"
1) různí lidé mají různé chutě a zvyky, někomu chutná konzistence křupavá, jinému to tak chutnat nemusí
2) tenké křupavé těsto je charakteristické pro tzv. "neapolskou pizzu", která se rozšířila téměř po celé Itálii a i v zahraničí je nejznámější
3) i v Itálii jsou oblasti, kde se pizza připravuje tak, že těsto není křupavé, ale typické je to pro Severní Ameriku, kde se často pizza připravuje silnější a nakynutější (viz pizza Hawai - prodává se i u nás mražená)
4) a jsou i v Itálii oblasti, kde těsto je opravdu vysoké jako kynutá buchta, nenazývají to pak ale pizza; doporučuji vyzkoušet "sfincione siciliana"
15. 4. 2021 11:30
siky: ... např. tzv. americká pizza se dělá s těstem kynutým a to je vyšší a není křupavé (totálně vysušené). A v současnosti se v Americe dělá pizzy asi nejvíce na světě, tak netvrďte, že pizza, která nemá těsto úplně tenké, není pizza.
2. 4. 2021 18:59
Těsto je výborné, pizza nám moc chutnala 

Moje poznámka
Nejnovější recepty Více

Croissanty plněné čokoládou
Přidáno před 28 minutami

Vepřová játra na minutku s přílohovou zeleninou
Přidáno před 2 hodinami

Pain au chocolat
Přidáno před 3 hodinami

Rychlé cuketové "langoše"
Přidáno před 10 hodinami

Pak choi na zázvoru a česneku s drůbežím masem a Wok nudlemi
Přidáno před 11 hodinami

Hrnkový dort
Přidáno před 14 hodinami
Právě bylo uvařeno:

Croissanty plněné čokoládou
uvařil/a matyldaa
před 29 minutami

Pain au chocolat
uvařil/a matyldaa
před 44 minutami

Rajská omáčka z rajčat a plněné papriky
uvařil/a teufel
před 1 hodinou

Hrnkový koláč s rebarborou
uvařil/a danabo
před 3 hodinami

Kuřecí řízky v sýrovém těstíčku
uvařil/a naucte.me.varit1
před 4 hodinami

Lahodný hrášek
uvařil/a Benetka
před 4 hodinami

Fettuccine & cuketky carbonara
uvařil/a RenataMala
před 6 hodinami

Zavařování v mikrovlnce
uvařil/a Vevik
před 7 hodinami

Chilli con carne
uvařil/a zdenka.strychova
před 7 hodinami

Kýta v sladké chilli omáčce s hráškovou rýží
uvařil/a Ivet88
před 7 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: pizza recept pizza těsto z pizzerie domácí pizza domaci pizza testo koření na pizzu recepty pizza domácí pekárna pizza pizza z domácí pekárny pizza domácí pekárna pizza z pekárny pica těsto pizza recepty pizza testo těsto na pizzu z pizzerie pizza v domácí pekárně jak se delá pizza těsto na pizzu z domácí pekárny testo na pizzu susene drozdi top recepty pizza těsto na pizzu v domácí pekárně
Suroviny: voda, sůl, cukr, olej olivový, mouka hladká, droždí sušené, zdobení
Pizza jako z pizzerie
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4xz1
151 názorů