Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pizza jako z pizzerie

Také jste si mysleli, že pizza je ten druh jídla, které dostanete vždy chutnější v restauraci, než jaké si sami připravíme doma? Pokud máte dobrý recept na těsto, tak nemůžete šlápnout vedle. Výhodou je, že si pizzu můžete obložit vším, co máte rádi.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

12. 8. 2008 06:54

Suroviny pro 2 plechy

2 plechy

Tento recept najdete
v nové kuchařce!

Naše kuchařka obsahuje
150 nejlepších receptů
včetně tohoto.

Naše kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie9 617 kJ / 2 299 kcal
Bílkoviny61,25 g
Tuky58,13 g
Vláknina18,75 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 31 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy373,23 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

ZanetaH

16. 1. 2022 21:29

Dobré tenké těsto. Uvedené množství mi vystačilo na dva celé plechy do trouby. Děkuji za recept a doporučuji.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

8. 11. 2021 22:28

casino: Když si objednám v restauraci pizzu s určitým názvem, tak by měla mít přesně stanovené i suroviny. To je snad samozřejmé. Pokud to je pizza, typu co měl kuchař na skladě a nesnědlo se to.... , tak to děkuji, a vrátím to! Taky si nedám přeci svíčkovou z mletého masa, nebo knedlo, vepřo, zelo, ze slepice. :-D Nebo kachnu, která je kuře! :-O Vím fantazii se meze nekladou, ale u určitých, tradičních pokrmů , experimenty nepapám. A pizza mezi ně patří, i když si ji dám jednou za rok!

manina

8. 11. 2021 22:21

Nepir: A víte, že by to mohlo být dobré? ;-)

srettka

8. 11. 2021 21:41

casino: casino: 100 lidí, 100 chutí. Myslím že ani v Itálii není zákon na pizzu:-D Ale myslím, že zde se řešila Pizza tady u nás v Čechách a né někde v Neapoli:-D Asi jsem ale zapomněla na to, že Češi mají potřebu všechno a všechny pořád řešit;-)

srettka

8. 11. 2021 21:37

Nepir: Třeba někdo nechce pizzu jako z pizzerie;-)

casino casino

8. 11. 2021 20:11

Rcp je sice na těsto, ale:
srettka: "Nebo je snad někde psané pravidlo, co si na pizzu smím dát a co ne?"
Budete se divit, ale takové pravidlo existuje v Itálii - „Denominazione di Origine Controllata“ a vztahuje se k neapolské pizze. Jsou totiž ještě společenství která si váží svých kulinářských tradic...
Na druhou stranu konkrétně v Neapoli byla k potkání i pizza s ananasem...:-(
Na třetí stranu: Čecháčci se vrátili z Itálie s komentářem, prý že: "...ani pořádnóó´pizzu tam neumijóóó udělat!" :-8:-O:-(;-(:-((

Nepir

8. 11. 2021 19:03

srettka: Jasně, klidně si to namažte paštikou nebo si na to dejte utopence s cibulí a třeba mně to může být úplně jedno. Ale nebude to pizza jako z pizzerie.. :-D

srettka

8. 11. 2021 16:42

Přátelé, není to jedno, co si který labužník na tu pizzu natře?Nebo je snad někde psané pravidlo, co si na pizzu smím dát a co ne? Někdo si tam natře kečup, někdo protlak a někdo třeba smetanový sýr. Je to přece každého věc. Tohle věčné moralizování receptů je už v téhle době fakt směšné. Celkové vaření je přece v dnešní době už úplně někde jinde, než na nějaký zkostnatělých normách a původních receptech.
Mějte hezký den:-K

KaKoZi

8. 11. 2021 13:50

Jen taková rada - než kečup, který skutečně na pizzu nepatří je lepší, rozmixovat rajčata (nemusí být oloupaná) se solí a bazalkou. Dochutit se dá česnekem a oregánem. Dodá to úplně jinou chuť a zvýrazní chuť šunky, sýra a všeho, co si na pizzu dáváme. Péct by se měla postupně, nejdřív pizza se sugo cca 3 min, pak doplnit ostatní suroviny a dopéct. Teplota pečení 250 °C - 10 min.

Nepir

1. 6. 2021 19:11

Recept s názvem Pizza jako z pizzerie a v postupu se dočtu, že "potřeme kečupem.." - to je teda nějaká divná pizzerie :-/

mika59 mika59

24. 5. 2021 15:41

Pizza je moc dobrá :yes:, vložila jsem fotky..:-)

manina

15. 4. 2021 14:00

Tonja: Přesně tak. Někomu chutná tak, jinému jinak. Občas, když peču rohlíky, dám těsto tak na tři kusy stranou. Z něho pak na malý plech do troubičky vyválím těsto s mírně vyššími okraji a nechám ho cca 15 min. kynout. Zkušenost mě naučila, že po vykynutí je lepší na něj napřed položit plátky sýra a teprve pak ostatní ingredience. Ty jsou zpravidla mokré a brání tak těstu pod nimi dalšímu nakynutí při pečení a rovnoměrnému propečení. Sýr je oddělí a po rozpuštění při pečení pěkně vše spojí. Peču je v té malé troubičce a současně ve velké troubě rohlíky ze zbylého těsta. Po jejich vyndání dám do trouby malý plech aby se okraje opekly do růžova. A tak je při jednom pečení ze stejného těsta hotová i chutná večeře pro dva, ať si ji každý nazývá jak chce.

Tonja

15. 4. 2021 11:52

Dovolím si ještě poznámku k tloušťce podkladového těsta:
1) různí lidé mají různé chutě a zvyky, někomu chutná konzistence křupavá, jinému to tak chutnat nemusí
2) tenké křupavé těsto je charakteristické pro tzv. "neapolskou pizzu", která se rozšířila téměř po celé Itálii a i v zahraničí je nejznámější
3) i v Itálii jsou oblasti, kde se pizza připravuje tak, že těsto není křupavé, ale typické je to pro Severní Ameriku, kde se často pizza připravuje silnější a nakynutější (viz pizza Hawai - prodává se i u nás mražená)
4) a jsou i v Itálii oblasti, kde těsto je opravdu vysoké jako kynutá buchta, nenazývají to pak ale pizza; doporučuji vyzkoušet "sfincione siciliana"

Tonja

15. 4. 2021 11:30

siky: ... např. tzv. americká pizza se dělá s těstem kynutým a to je vyšší a není křupavé (totálně vysušené). A v současnosti se v Americe dělá pizzy asi nejvíce na světě, tak netvrďte, že pizza, která nemá těsto úplně tenké, není pizza.

Andyscha Andyscha

2. 4. 2021 18:59

Těsto je výborné, pizza nám moc chutnala :-K

1 2 3 4 6 9 11

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Máma v kuchyni

v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pizza recept pizza těsto z pizzerie domácí pizza domaci pizza testo koření na pizzu recepty pizza domácí pekárna pizza pizza z domácí pekárny pizza domácí pekárna pizza z pekárny pica těsto pizza recepty pizza testo těsto na pizzu z pizzerie pizza v domácí pekárně jak se delá pizza těsto na pizzu z domácí pekárny testo na pizzu susene drozdi top recepty pizza těsto na pizzu v domácí pekárně

Suroviny: voda, sůl, cukr, olej olivový, mouka hladká, droždí sušené, zdobení

TopRecepty.cz

Pizza jako z pizzerie

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xz1