Pizza jako z pizzerie
Také jste si mysleli, že pizza je ten druh jídla, které dostanete vždy chutnější v restauraci, než jaké si sami připravíme doma? Pokud máte dobrý recept na těsto, tak nemůžete šlápnout vedle. Výhodou je, že si pizzu můžete obložit vším, co máte rádi.
Suroviny pro 2 plechy
2 plechy
Nutriční hodnoty
Energie | 9 617 kJ / 2 299 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,25 g |
Tuky | 58,13 g |
Vláknina | 18,75 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 31 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 373,23 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
31. 12. 2022 13:24
Skvělé těsto,krásné se s ním pracuje a je výborné. Akorát ho příště víc vyválím nebo dám méně droždí - měla jsem jen čerstvé,takže těsto bylo po upečení místy o něco silnější než bych chtěla. Nicméně mňamka to byla i tak veliká

30. 8. 2022 11:52
Těsto je výborné. Děti byly nadšené. Z tohoto množství jsme měli 4 kulaté pizzy. Osvědčilo se mi péct na 250 °C cca 10 - 12 min. Těsto má pak krásně křupavé okraje a vytvoří se na něm ony specifické bubliny.
23. 8. 2022 18:36
Paráda. S těstem se pracuje výborně. Pizza lepší, než z pizzerie. Přikládám fotky a recept si ukládám 



16. 1. 2022 20:29
Dobré tenké těsto. Uvedené množství mi vystačilo na dva celé plechy do trouby. Děkuji za recept a doporučuji.
8. 11. 2021 21:28
casino: Když si objednám v restauraci pizzu s určitým názvem, tak by měla mít přesně stanovené i suroviny. To je snad samozřejmé. Pokud to je pizza, typu co měl kuchař na skladě a nesnědlo se to.... , tak to děkuji, a vrátím to! Taky si nedám přeci svíčkovou z mletého masa, nebo knedlo, vepřo, zelo, ze slepice.
Nebo kachnu, která je kuře!
Vím fantazii se meze nekladou, ale u určitých, tradičních pokrmů , experimenty nepapám. A pizza mezi ně patří, i když si ji dám jednou za rok!


8. 11. 2021 21:21
Nepir: A víte, že by to mohlo být dobré? 

8. 11. 2021 20:41
casino: casino: 100 lidí, 100 chutí. Myslím že ani v Itálii není zákon na pizzu
Ale myslím, že zde se řešila Pizza tady u nás v Čechách a né někde v Neapoli
Asi jsem ale zapomněla na to, že Češi mají potřebu všechno a všechny pořád řešit



8. 11. 2021 20:37
Nepir: Třeba někdo nechce pizzu jako z pizzerie

8. 11. 2021 19:11
Rcp je sice na těsto, ale:
srettka: "Nebo je snad někde psané pravidlo, co si na pizzu smím dát a co ne?"
Budete se divit, ale takové pravidlo existuje v Itálii - „Denominazione di Origine Controllata“ a vztahuje se k neapolské pizze. Jsou totiž ještě společenství která si váží svých kulinářských tradic...
Na druhou stranu konkrétně v Neapoli byla k potkání i pizza s ananasem...
Na třetí stranu: Čecháčci se vrátili z Itálie s komentářem, prý že: "...ani pořádnóó´pizzu tam neumijóóó udělat!"




srettka: "Nebo je snad někde psané pravidlo, co si na pizzu smím dát a co ne?"
Budete se divit, ale takové pravidlo existuje v Itálii - „Denominazione di Origine Controllata“ a vztahuje se k neapolské pizze. Jsou totiž ještě společenství která si váží svých kulinářských tradic...
Na druhou stranu konkrétně v Neapoli byla k potkání i pizza s ananasem...

Na třetí stranu: Čecháčci se vrátili z Itálie s komentářem, prý že: "...ani pořádnóó´pizzu tam neumijóóó udělat!"





8. 11. 2021 18:03
srettka: Jasně, klidně si to namažte paštikou nebo si na to dejte utopence s cibulí a třeba mně to může být úplně jedno. Ale nebude to pizza jako z pizzerie.. 

8. 11. 2021 15:42
Přátelé, není to jedno, co si který labužník na tu pizzu natře?Nebo je snad někde psané pravidlo, co si na pizzu smím dát a co ne? Někdo si tam natře kečup, někdo protlak a někdo třeba smetanový sýr. Je to přece každého věc. Tohle věčné moralizování receptů je už v téhle době fakt směšné. Celkové vaření je přece v dnešní době už úplně někde jinde, než na nějaký zkostnatělých normách a původních receptech.
Mějte hezký den
Mějte hezký den

8. 11. 2021 12:50
Jen taková rada - než kečup, který skutečně na pizzu nepatří je lepší, rozmixovat rajčata (nemusí být oloupaná) se solí a bazalkou. Dochutit se dá česnekem a oregánem. Dodá to úplně jinou chuť a zvýrazní chuť šunky, sýra a všeho, co si na pizzu dáváme. Péct by se měla postupně, nejdřív pizza se sugo cca 3 min, pak doplnit ostatní suroviny a dopéct. Teplota pečení 250 °C - 10 min.
1. 6. 2021 18:11
Recept s názvem Pizza jako z pizzerie a v postupu se dočtu, že "potřeme kečupem.." - to je teda nějaká divná pizzerie 

24. 5. 2021 14:41
Pizza je moc dobrá
, vložila jsem fotky..


15. 4. 2021 13:00
Tonja: Přesně tak. Někomu chutná tak, jinému jinak. Občas, když peču rohlíky, dám těsto tak na tři kusy stranou. Z něho pak na malý plech do troubičky vyválím těsto s mírně vyššími okraji a nechám ho cca 15 min. kynout. Zkušenost mě naučila, že po vykynutí je lepší na něj napřed položit plátky sýra a teprve pak ostatní ingredience. Ty jsou zpravidla mokré a brání tak těstu pod nimi dalšímu nakynutí při pečení a rovnoměrnému propečení. Sýr je oddělí a po rozpuštění při pečení pěkně vše spojí. Peču je v té malé troubičce a současně ve velké troubě rohlíky ze zbylého těsta. Po jejich vyndání dám do trouby malý plech aby se okraje opekly do růžova. A tak je při jednom pečení ze stejného těsta hotová i chutná večeře pro dva, ať si ji každý nazývá jak chce.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Banánový pohár s Lučinou
Přidáno před 12 hodinami

Rohlíková polévka s čerstvým zelím a uzeným masem
Přidáno před 12 hodinami

Camembert s bramborem a klobásou z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 14 hodinami

Francouzské brambory pro jednoho (z HF)
Přidáno před 18 hodinami

Pečené brambory s mrkví a libečkem
Přidáno před 20 hodinami

Rybízový závin s tvarohem
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:

Buchtičky s krémem
uvařil/a RadekSvoboda
před 36 minutami

Králík z Provence
uvařil/a bartonik
před 1 hodinou

Hovězí guláš na pivu zahuštěný bramborou
uvařil/a Petra Dvor.
před 2 hodinami

Jablkový koláč s mandlovými kousky
uvařil/a Petra Dvor.
před 2 hodinami

Piškotový korpus
uvařil/a petr.bernatik@centrum.cz
před 11 hodinami

Domácí chléb bez hnětení
uvařil/a brosak91
před 11 hodinami

Extra rychlé lívance
uvařil/a sataras
před 11 hodinami

Kedlubnová polévka s mrkví a novými brambory
uvařil/a grohana
před 11 hodinami

Brownies do hrnečku
uvařil/a Vendy09
před 15 hodinami

Domácí chipsy s tvarohem
uvařil/a Vendy09
před 15 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: pizza recept pizza těsto z pizzerie domácí pizza domaci pizza testo koření na pizzu recepty pizza domácí pekárna pizza pizza z domácí pekárny pizza domácí pekárna pizza z pekárny pica těsto pizza recepty pizza testo těsto na pizzu z pizzerie pizza v domácí pekárně jak se delá pizza těsto na pizzu z domácí pekárny testo na pizzu susene drozdi top recepty pizza těsto na pizzu v domácí pekárně
Suroviny: voda, sůl, cukr, olej olivový, mouka hladká, droždí sušené, zdobení
Pizza jako z pizzerie
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4xz1
154 názorů