Rýžový nákyp se sušenými švestkami
Suroviny pro 6 porcí
6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 11 190 kJ / 2 675 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,02 g |
Tuky | 123,23 g |
Vláknina | 5,00 g |
Cholesterol | 1,17 g |
Sodík | 1,12 g |
Sůl | 2,73 g |
Sacharidy | 312,86 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
zdroj: M. J. Sandtnerová - upraveno
Upřesnení počtu porcí: 6 (oválný litinový černo-modrý pekáč)
Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…
Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…
Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…
Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 12. 2022 09:09
23. 7. 2022 13:54
Dnes nákyp s broskvemi...
No, žádná sláva to není
No, žádná sláva to není
29. 4. 2021 07:53
Eja57: Nemáš recept od babičky, na ten džem z malin ???? Já totiž nemám , nikdy nebyl doma napsán, tak už není!
Vím, že je na maliny ještě brzy, ale pro jistotu, se ptám hned.
Vím, že je na maliny ještě brzy, ale pro jistotu, se ptám hned.
19. 3. 2021 11:27
Eja57: Přesně, to je úžasné babičkovské jídlo taky ho znám - jako dítě jsem ho přímo milovala i s tím sirupem. Žádný cukr ani máslo už jsme na upečený nákyp nedávali, másla uvnitř je dostatek. Jen ten sníh se dával až nahoru na částěčně zapečený nákyp, aby udělal sněhovou, lehce zapečenou čepici. Nákyp se dělala se sušenými švestkami nebo čerstvými meruňkami a někdy navíc i s tím tvarohem.
19. 3. 2021 11:19
Na vrstvu švestek dávám ještě vrstvu rozmíchaného vanilkovým cukrem oslazeného tvarohu. Někdy, pokud je tvaroh příliš řídký, zamíchám ho do švestek. Švestky používáme buď čerstvé a nebo zavařené. Na upečený nákyp sirup nedávám. Posypu ho na talíři ještě moučkovým cukrem a poliji rozpuštěným máslem.
16. 3. 2021 21:12
Urobené, zjedené a pochválené. Doteraz som nákyp robila s čerstvými slivkami, a nie so sušenými. Ale so sušenými je to iné a veľmi dobré. Malinový sirup som nemala (z obchodu nechcem), tak som si vypomohla malinovým lekvárom, ktorý som nahriala. Výsledok výborný.
14. 3. 2021 09:13
hospodyne: Já taky, ale úspěšně se přetvařuji!
14. 3. 2021 09:13
casino: Je potřeba najmout lidi! Kde je sehnat, to ovšem nevím!
14. 3. 2021 01:14
Pokud někdo použije sušené švestky z obchodu, doporučuji je spařit nejprve horkou vodou, poté propláchnout studenou, protože bývají většinou sířené a ještě bych je pro vůni zakápla rumem
14. 3. 2021 01:01
hospodyne: Veronika.Hrozna:
Baby
Jako byste věděly co jsem dnes skoro celý den dělal...
Hektarový pozemek s cca 2000 japonských topolů, 17 ořešáků, 70 švestek, pár hrušní a po obvodu vinohrad...
...ale bylo tam krááásně
Baby
Jako byste věděly co jsem dnes skoro celý den dělal...
Hektarový pozemek s cca 2000 japonských topolů, 17 ořešáků, 70 švestek, pár hrušní a po obvodu vinohrad...
...ale bylo tam krááásně
13. 3. 2021 23:18
Veronika.Hrozna: čím jsem starší, tím se mi zdají ty naše latifundie větší a větší....
Když jsem byla mladší, byla jsem docela pracovitá, ale teď " už su načisto zhnilá"
Když jsem byla mladší, byla jsem docela pracovitá, ale teď " už su načisto zhnilá"
13. 3. 2021 23:09
hospodyne: Musis mit velikanskou zahradu, ja malinkou,tam maliny pestovat nejdou.
13. 3. 2021 22:51
Veronika.Hrozna: my máme na zahradě asi čtyři odrůdy malin, ale také nechutnají stejně. Nejméně aromatické jsou remontantní. Ovšem nijak to nemusím řešit, kluci je stačí sníst
13. 3. 2021 22:36
Eja57: Ani nemluv, vonel cely dum......
13. 3. 2021 22:35
hospodyne: Sirup z malin delam ze zbytku po vareni dzemu. Minuly rok jsem nedelala, ani dzem a teda ani sirup. Nebyly dobre maliny.
Nektere jsou bez chuti, takove vodove.
I na trzisti, jsem nenasla nic, co by bylo dobre na dzem. Kdyz se s tim piplam, tak at to je dobre. Mrazene jen malokdy. Moc mi nechutnaji.
Nektere jsou bez chuti, takove vodove.
I na trzisti, jsem nenasla nic, co by bylo dobre na dzem. Kdyz se s tim piplam, tak at to je dobre. Mrazene jen malokdy. Moc mi nechutnaji.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křupavé brambory
Přidáno před 1 hodinou
Variace na Gà Nam Bộ:
Přidáno před 9 hodinami
Jablkovo-banánové nanuky bez cukru
Přidáno před 17 hodinami
Pistáciový cheesecake s mandlovým korpusem
Přidáno před 21 hodinami
Mechový dort II.
Přidáno před 22 hodinami
Plněný croissant
Přidáno 22. 4. 2024 08:26
Právě bylo uvařeno:
Falešný španělský ptáček
Ivet_Ka uvařila před 47 minutami
Fazolová polévka mojí babičky
hadraba uvařila před 1 hodinou
Bezpracný perník
paja58 uvařil před 1 hodinou
Pudingovo-tvarohové polštářky
Elivet uvařila před 10 hodinami
Můj segedín s domácím knedlíkem
spagin uvařila před 12 hodinami
Jahodové řezy se smetanou a želatinou
Adinka2020 uvařila před 12 hodinami
Jahodové řezy Mrož
Petruse.b uvařila před 12 hodinami
Zapečené tortilly
Helenecka 21 uvařila před 12 hodinami
Borůvkové smoothie
elenaraskova51 uvařila před 13 hodinami
Houbová polévka se strouháním
Lisa444 uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Povidlové šátečky bez kynutí: Křehoučké a na jazyku se rozplývající pečivo je rychlé, snadné a božsky chutná
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Od podzimu do jara se v obchodech objevuje ředkev. Je to výborná i zdravá zelenina, ale ne každý ji zná a používá
Další recepty
Suroviny: rýže kulatozrnná, mléko, máslo, cukr, sůl, žloutek, kůra citronová, cukr vanilinový, bílek, švestky sušené, máslo, strouhanka, cukr moučkový, sirup malinový
Rýžový nákyp se sušenými švestkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DyRB
20 názorů