Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rýžový nákyp se sušenými švestkami

Hodnocení receptu je 5,0 (7×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 70 min

85 min (15 min příprava + 70 min tepelná úprava)

13. 3. 2021 20:15

Suroviny pro 6 porcí

6 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie11 190 kJ / 2 675 kcal
Bílkoviny76,02 g
Tuky123,23 g
Vláknina5,00 g
Cholesterol 1,17 g
Sodík 1,12 g
Sůl2,73 g
Sacharidy312,86 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

zdroj: M. J. Sandtnerová - upraveno

Upřesnení počtu porcí: 6 (oválný litinový černo-modrý pekáč)

Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…

Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…

Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…

Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marie Svarcova Marie Svarcova

2. 12. 2022 09:09

:-)<3:yes: :yes::-K

casino casino

23. 7. 2022 13:54

Dnes nákyp s broskvemi...
No, žádná sláva to není :-8

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

29. 4. 2021 07:53

Eja57: Nemáš recept od babičky, na ten džem z malin ???? Já totiž nemám , nikdy nebyl doma napsán, tak už není!
Vím, že je na maliny ještě brzy, ale pro jistotu, se ptám hned.

Dajda Dajda

19. 3. 2021 11:27

Eja57: Přesně, to je úžasné babičkovské jídlo :yes::yes::yes: taky ho znám - jako dítě jsem ho přímo milovala i s tím sirupem. Žádný cukr ani máslo už jsme na upečený nákyp nedávali, másla uvnitř je dostatek. Jen ten sníh se dával až nahoru na částěčně zapečený nákyp, aby udělal sněhovou, lehce zapečenou čepici. Nákyp se dělala se sušenými švestkami nebo čerstvými meruňkami a někdy navíc i s tím tvarohem. <3<3<3<3

manina

19. 3. 2021 11:19

Na vrstvu švestek dávám ještě vrstvu rozmíchaného vanilkovým cukrem oslazeného tvarohu. Někdy, pokud je tvaroh příliš řídký, zamíchám ho do švestek. Švestky používáme buď čerstvé a nebo zavařené. Na upečený nákyp sirup nedávám. Posypu ho na talíři ještě moučkovým cukrem a poliji rozpuštěným máslem.

tejaja tejaja

16. 3. 2021 21:12

Urobené, zjedené a pochválené. :-):yes: Doteraz som nákyp robila s čerstvými slivkami, a nie so sušenými. Ale so sušenými je to iné a veľmi dobré. Malinový sirup som nemala (z obchodu nechcem), tak som si vypomohla malinovým lekvárom, ktorý som nahriala. Výsledok výborný. :yes::-8

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

14. 3. 2021 09:13

hospodyne: Já taky, ale úspěšně se přetvařuji!;-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

14. 3. 2021 09:13

casino: ;-( Je potřeba najmout lidi! Kde je sehnat, to ovšem nevím!

yanull yanull

14. 3. 2021 01:14

Pokud někdo použije sušené švestky z obchodu, doporučuji je spařit nejprve horkou vodou, poté propláchnout studenou, protože bývají většinou sířené a ještě bych je pro vůni zakápla rumem :-K

casino casino

14. 3. 2021 01:01

hospodyne: Veronika.Hrozna:
Baby:-K
Jako byste věděly co jsem dnes skoro celý den dělal...
Hektarový pozemek s cca 2000 japonských topolů, 17 ořešáků, 70 švestek, pár hrušní a po obvodu vinohrad...
...ale bylo tam krááásně :-D

hospodyne

13. 3. 2021 23:18

:-KVeronika.Hrozna: čím jsem starší, tím se mi zdají ty naše latifundie větší a větší....:-D
Když jsem byla mladší, byla jsem docela pracovitá, ale teď " už su načisto zhnilá"

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

13. 3. 2021 23:09

hospodyne: Musis mit velikanskou zahradu, ja malinkou,tam maliny pestovat nejdou.;-(

hospodyne

13. 3. 2021 22:51

:-KVeronika.Hrozna: my máme na zahradě asi čtyři odrůdy malin, ale také nechutnají stejně. Nejméně aromatické jsou remontantní. Ovšem nijak to nemusím řešit, kluci je stačí sníst:-D

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

13. 3. 2021 22:36

Eja57: Ani nemluv, vonel cely dum......

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

13. 3. 2021 22:35

hospodyne: Sirup z malin delam ze zbytku po vareni dzemu. Minuly rok jsem nedelala, ani dzem a teda ani sirup. Nebyly dobre maliny.
Nektere jsou bez chuti, takove vodove.
I na trzisti, jsem nenasla nic, co by bylo dobre na dzem. Kdyz se s tim piplam, tak at to je dobre.:-* Mrazene jen malokdy. Moc mi nechutnaji.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: rýže kulatozrnná, mléko, máslo, cukr, sůl, žloutek, kůra citronová, cukr vanilinový, bílek, švestky sušené, máslo, strouhanka, cukr moučkový, sirup malinový

TopRecepty.cz

Rýžový nákyp se sušenými švestkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DyRB