

Lehce pikantní drožďová polévka s kapáním
Suroviny 3-5 porcí
- 2 kostky droždí
- 1 cibule
- 2 střední mrkve
- 1 petržel
- 4 lžíce ovesných vloček
- lžíce másla
- cca 1,5 l vývaru (zeleninový, drůbeží)
- špetka muškátového květu a kari
- chilli pasta podle chuti
- sůl
- pepř
- mletý kmín
- Kapání:
- 1 vejce
- 1 lžíce vody
- 2 lžíce hladké mouky
- petrželka
- špetka soli
Postup přípravy receptu
Zeleninu očistíme a nastrouháme. Cibuli nakrájenou na drobno necháme zesklovatět na másle. Přidáme zeleninu, zarestujeme a rozdrobíme droždí.
Když se droždí rozpustí a rozvoní, přidáme vločky a zalijeme vývarem. Přisypeme koření a necháme polévku 10-15 minut vařit. Mezitím uděláme v hrnku kapání.
Připravíme mikrotenový sáček a čistý hrnek. Sáček dáme rohem do hrnku a vlijeme kapání. Naplněný sáček vezmeme nad polévku, ustřihneme malý růžek a lijeme tenké proužky do polévky.
Polévku dochutíme chilli pastou, pepřem a solí podle chuti. Na talíři zdobíme zelenou petrželkou. Já jsem dala kopeček zakysané smetany, ale ta je podle chuti každého.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Lehce pikantní drožďová polévka s kapáním
-
Drožďovka je u nás oblíbená ale bez vlček, kapání nedělám, dávám jenom vajíčka lehce rozčorněná aby zustaly kusy, to nám moc chutná a nebo tam naklepu vajíčka křepelčí a ty nechávám vcelku
-
Polévku jsem uvařila a je dobrá, akorát jsem vynechala ovesné vločky. Vím, že jsou zdravé, ale já je nemusím.
-
Ta musi byt moc dobra