Makronky Danča

Suroviny

Těsto:
105 g bílků
105 g cukru krupice
138 g mletých mandlí
125 g cukru moučka
potravinářské barvivo
Krém na vanilkovou náplň:
250 g smetany
250 g bílé čokolády

Postup přípravy receptu

  1. Oddělte bílky od žloutků. Dejte však pozor, aby měly pokojovou teplotu. Odvažte mandle a moučkový cukr, nasypte do robota a pomelte na jemno. Prosejte přes síto, máte-li více jak 2-3 lžíce kousků, které se přes síto nedostanou, projeďte je ještě jednou mixérem.

  2. Dejte šlehat bílky, šlehejte na pomalejší rychlost a postupně přidávejte mleté mandle smíchané s moučkovým cukrem. Až budou bílky napěněné přisypejte třetinu cukru krupice, zvyšte o stupínek rychlost a přidáme zbytek. V tuhle chvíli můžete přidat barvivo. Výsledný sníh bude hodně pevný a lesklý.

  3. Hmotou naplňte cukrářský sáček a hladkou trubičkou o průměru cca 1 cm nastříkejte makronky na plech, vyložený pečicím papírem. Pokud chcete mít makronky stejně veliké, můžete na spodní stranu papíru nakreslit kolečka, případně si vytvořit papírovou šablonu, kterou opakovaně vložíte pod papír na pečení. Plechem rázně bouchněte o stůl, aby se těsto zbavilo vzduchových bublin. Nechte 20 - 30 minut zaschnout, záleží na teplotě a vlhkosti vzduchu v místnosti. Mezitím předehřejte troubu na 150 stupňů. Makronky pečte 15 - 18 minut po jednom plechu na střední příčce. Hotové makronky by měly být na dotek pevné. Po vytažení z trouby ihned sundejte papír z plechu, aby se makronky nedopékaly. Až po úplném vychladnutí opatrně sloupněte z papíru.

  4. Mezitím připravte krém. Čokoládu nalámejte do kastrůlku, přilijte smetanu a na mírném plameni zahřívejte do rozpuštění . Nechte v lednici vychladit (několik hodin, klidně i přes noc) a pak vyšlehejte na nadýchaný krém.

Komentáře k receptu Makronky Danča

  • kokesam kokesam

    casino: 8-(

    Odpovědět

  • casino casino

    A kdyby z postupu nezdrhla mandlová mouka :-) tak tady https://www.toprecepty.cz/recept/41657-makronky-kt... v bodě 2 postupu je návod jak dlouho těsto míchat :yes:
    ***
    500 g krému je móóóc :-)
    No, a každý šlehá sníh jak umí (když nepočítám na páře, tak jsem vyzkoušel 7 způsobů, jestlisenepletu) a vyjma starých (tekutých) bílků je to šumafuk ;-):-):-D
    A protože nikdy nevím kdo u nás šlehač naposledy opečovával, tak nádobu i metly před šleháním pro sichr odmastím (např. octem) :yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: sablona na makronky makronky šablona oříškové makronky recept makronky recept makronky postup návod na makronky papírová šablona na makronky vytvoření papírove šablony na makronky šablony na makronky těsto na makronky makronky návod makronky s vanilkovou náplní recept na makronky šablona makronky makronky srdíčka makronky top recepty makronky - recepty na přípravu makronky šablony makronky těsto šablona koleček na makronky