Světlý snídaňový chlebík z formy

Merylas Kuchařka: Merylas

Slané pečivo 0 názorů

Suroviny

300 g hladké pšeničné mouky
300 g polohrubé pšeničné mouky
2 kávové lžičky soli
300 g (ml) vody
60 g oleje
16 g čerstvého droždí
1/2 kávové lžičky cukru
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kynuté těsto zaděláme dle svých zvyklostí. Využívám domácí pekárnu, kde se jako první dá vlažná voda a olej, pak prosáté a dohromady smíchané mouky se solí. Nakonec na povrch cukr a rozdrobené droždí, zvolíme program Těsto.

  2. Vykynuté těsto zpracujeme na lehce pomoučené silikonové podložce do bochánku a pak vyválíme do tvaru veky. Tu vložíme do chlebíčkové formy, do které jsme dali pás z papíru na pečení - pokryjeme dno a širší boky formy. Necháme pod utěrkou vykynout.

  3. Formu vložíme do předehřáté trouby a upečeme. Zkoušela jsem na horkovzduch, cca 45 minut při165°C.

Poznámka

Pro ty, kteří nevlastní domácí pekárnu, dávám odkaz na podrobný postup přípravy kynutého těsta: https://www.toprecepty.cz/recept/24963-jak-na-vyro...

Množství těsta je určeno do větší formy o rozměrech cca 32 x 11,5 cm (mám z Tesca). Kdo má menší formu, musí se dávka zmenšit.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 20 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Světlý snídaňový chlebík z formy

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: recepty do formy chlebíčky

Zapomněl/a jsem heslo