Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Al dente

yanull yanull
Al dente

Al dente  je italský výraz, který znamená uvařit na "skus" nebo na "zub". Používá se u těstovin, ale i rýže, fazolí a zeleniny - nic nesmí být tvrdé, ale ani rozvařené. Zejména těstoviny, které se pak ještě zapékají, by si měly zachovat svoji pevnost.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Košťálová zelenina

Košťálová zelenina je chutná, zdravá a oblíbená. Je plná vlákniny, vitamínu K a kyseliny listové.… Číst dál

Košťálová zelenina

Krachle

Krachle je sladká a rychlá dobrota z listového těsta, které se vyválí a a vykrájí se z něj různé… Číst dál

Krachle

Králík domácí

Králík domácí je domestikovaný králík divoký. Jedná se o domácí zvíře, které se dříve ve velkém… Číst dál

Králík domácí

Krevety

Krevety jsou korýši, lovení pro zpracování v kuchyni. Jejich maso je chuťově vynikající, obsahuje… Číst dál

Krevety

Kroketa

Kroketa je malý kousek pokrmu, připravený z masa, ryb, ale nejčastěji z brambor. Výchozí surovina… Číst dál

Kroketa

Kroupy

Zrna obilovin - pšenice, ječmene a ovsa - zbavená obalu, to jsou kroupy. Kroupy mohou být i z… Číst dál

Kroupy

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Kari pasta

Kari pasta, aromatická asijská lahůdka, je základem asijských jídel. Nejpálivější pasta je z… Číst dál

Kari pasta

Cordon bleu

Původ cordon bleu bychom našli ve Francii. Připravuje se z kvalitního telecího masa, které se… Číst dál

Cordon bleu

Flank steak

Flank steak je steak z hovězího pupku, přesněji ze spodního šálu, a říká se mu zrcátko. Základem je… Číst dál

Flank steak

Mouka

Mouka se mele již od paleolitu. Je to rozmělněná vnitřní část obilného zrna a umlít lze z každé… Číst dál

Mouka

Bouillabaisse

Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál

Bouillabaisse

Carpaccio

Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál

Carpaccio

Naposledy jste si prohlédli