Degustace
		
Degustace je odborná ochutnávka, někdy i s doprovodným výkladem. Ochutnávají se většinou nápoje, někdy i v menší míře jiné potraviny, např. čokolády. Nejčastější degustace probíhají u vín, kdy degustuje sommelier, česky sklepmistr.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
		
Degustace je odborná ochutnávka, někdy i s doprovodným výkladem. Ochutnávají se většinou nápoje, někdy i v menší míře jiné potraviny, např. čokolády. Nejčastější degustace probíhají u vín, kdy degustuje sommelier, česky sklepmistr.
Výpek je šťáva s tukem, který nám zůstane po upečení masa. I ten se dá poté zpracovat. Buď z něj a… Číst dál
Wasabi nebo japonský kořen je rostlina původem z Japonska. Roste u břehů řek. Pěstování je poměrně… Číst dál
	Alkoholický nápoj whisky vzniká destilací obilí a poté zráním v dřevěných sudech. V USA se vyrábí z… Číst dál
	Worcestrová omáčka je tekuté koření, má temně hnědou barvu a jemnou pálivost. Omáčka má… Číst dál
Xylitol je přírodní sladidlo, které se vyskytuje v přírodě v mnoha druzích zeleniny i ovoce. Je i v… Číst dál
Yzop lékařský se od starověku používá jako léčivá rostlina a koření. Volně roste v zemích kolem… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
	Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál
	Původ cordon bleu bychom našli ve Francii. Připravuje se z kvalitního telecího masa, které se… Číst dál
	Flank steak je steak z hovězího pupku, přesněji ze spodního šálu, a říká se mu zrcátko. Základem je… Číst dál
	Mouka se mele již od paleolitu. Je to rozmělněná vnitřní část obilného zrna a umlít lze z každé… Číst dál
	Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál