Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ředkev bílá

yanull yanull
Ředkev bílá

Ředkev pochází z Číny, je to zelenina z rodu brukvovitých. Patří mezi nejstarší užitkové rostliny. Konzumovat se může celá, od listů ke kořenům. Listy obsahují hodně vitamínu C, ředkev působí příznivě na ledviny, je bohatým zdrojem vápníku pro zdravé kosti. Má detoxikační účinky. Konzumujeme ji k chlebu s máslem, nastrouhanou lze pokapat olejem nebo sójovou omáčkou, připravíme z ní salát, je vhodná i k tepelné úpravě.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Polpety

Polpety podle italského polpette, jsou kuličky nebo silnější placičky z různého druhu mletého masa.… Číst dál

Polpety

Pomelo

Pomelo (kříženec grapefruitu a pomeranče se podobá velikému grapefruitu, ale je spíše sladké než… Číst dál

Pomelo

Pomeranč

Pomeranč je plod pomerančovníku, stálezeleného stromu, plody jsou bobule, 5 - 12 cm velké, většinou… Číst dál

Pomeranč

Pór zahradní

Pórek zahradní je zelenina z rodu amarylkovitých. Pěstuje se ve dvou odrůdách, letní a ozimé.… Číst dál

Pór zahradní

Portské víno

Portské se vyrábí z hroznů, které se pěstují i zpracovávají výhradně v oblasti údolí řeky Douro. Je… Číst dál

Pošírování

Pošírování je jemný způsob úpravy masa, ryb, ovoce, zeleniny při teplotě mezi 70 až 90 °C, dle… Číst dál

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Naposledy jste si prohlédli