Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vermut

yanull yanull

Vermut je dolihované víno, pocházející z Itálie. Vyrábí se z lehkého vína, které se dosladí a k němu se přidá alkoholový výluh z bylinek a koření. Mezi bylinkami nesmí v žádném případě chybět pelyněk. Ale i ostatní byliny, např. skořice a hřebíček mu dodají tu správnou chuť. Podle obsahu cukru ho rozdělujeme na suchý - extra-dry, suchý - dry a sladký - bianco.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Ražniči

Ražniči patří mezi velmi oblíbená jídla. Jedná se nejčastěji o vepřové, kuřecí nebo krůtí maso,… Číst dál

Ražniči

Recepce

Ve společenské a diplomatické oblasti se jedná o společenskou akci. Pořádá se při výjimečných… Číst dál

Recepce

Redukovat

Slovo "redukovat" má více významů, ale z hlediska přípravy jídlel se jedná o zmenšení objemu… Číst dál

Remuláda

Remuláda je studená majonézová omáčka s různým složením. Vždy ale základní složku tvoří majonéza,… Číst dál

Remuláda

Restování

Restování je opékání (suché smažení) suroviny na minimálním množství tuku.Teplo přichází odspodu a… Číst dál

Reveň rebarbora

Rebarbora je vytrvalá rostlina s velkými listy. Jedná se o zeleninu. Ke konzumaci se sklízejí… Číst dál

Reveň rebarbora

Pojmy, které by vás mohly zajímat