Želé
Želé je látka živočišného původu, pokud se kapalina přidá do želatiny, nebo přírodního charakteru, když se přidá do pektinu. Želé je také zavařenina, kterou připravíme z ovoce a cukru. Želé zdobíme moučníky.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Želé je látka živočišného původu, pokud se kapalina přidá do želatiny, nebo přírodního charakteru, když se přidá do pektinu. Želé je také zavařenina, kterou připravíme z ovoce a cukru. Želé zdobíme moučníky.
Filé je vykostěný řez nebo plátek masa či ryby. S takto opracovanou surovinou se setkáváme často v… Číst dál
Filírování je krájení masa na velmi tenké plátky, většinou o rozměru 0,5 - 1 cm. Jedná se o maso… Číst dál
Flambování je polévání hotového pokrmu kvalitní lihovinou a následné zapálení. Nejčastěji se… Číst dál
Foie gras je kontroverzní pochoutka. Jedná se o ztučnělá játra vodních ptáků, nejčastěji hus a… Číst dál
Fondán je cukrovinka z cukerné hmoty s jemnou krystalickou strukturou. Je vyroben z cukru, vody,… Číst dál
Fondue je pokrm ze sýru, který se roztaví nad ohněm. Považuje se za švýcarské národní jídlo.… Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál
Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál