Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Želé

yanull yanull

Želé je látka živočišného původu, pokud se kapalina přidá do želatiny, nebo přírodního charakteru, když se přidá do pektinu. Želé je také zavařenina, kterou připravíme z ovoce a cukru. Želé zdobíme moučníky.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Beleše

Beleše jsou něco mezi bavorským vdolkem a maďarským langošem. Připravují se z jednoduchého a… Číst dál

Beleše

Beluga

Černá čočka beluga je potravina s vysokou nutriční hodnotou. Dováží se k nám z Kanady. Svými… Číst dál

Beluga

Bešamel

Bešamel je základní světlá omáčka, tradiční především ve francouzské kuchyni. Její příprava je… Číst dál

Bešamel

Biga

Biga je hustší italský kvásek s droždím, který zlepšuje chuť pečiva a prodlužuje jeho čerstvost. Po… Číst dál

Biga

Bigos

Bigos je tradiční polský pokrm, vaří se v Bělorusku a Litvě, své příznivce našel i u nás. Bigos má… Číst dál

Bigos

Blanšírování

Blanšírování je ponoření potraviny do horké vody a její následné zchlazení. Díky tomu zůstane… Číst dál

Blanšírování

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Sangria

Sangria je osvěžující, lehký, chlazený alkoholický nápoj, sytě červené barvy. Je typický pro… Číst dál

Sangria

Demi-glace

Demi-glace je velmi silný hovězí, telecí nebo drůbeží vývar. Používají jej často profesionální… Číst dál

Demi-glace

Majonéza

Majonéza je velmi oblíbená, někdy se nazývá majolka. Jedná se o hustou tučnou omáčku, bílé nebo… Číst dál

Majonéza

Nori

Nori je populární jedlá japonská mořská řasa, slouží jako mimořádně bohatý zdroj bílkovin, vitamínů… Číst dál

Nori

Demi sec

Demi sec je jemný polosuchý sekt se středně plnou květinovou vůní, obsahuje 33-50 g zbytkového… Číst dál

Džus

Džus je šťáva, kterou získáme vylisováním ovoce nebo zeleniny. Připravit si ji můžeme doma z… Číst dál

Džus

Naposledy jste si prohlédli