Nutriční hodnoty (Zeleninovo-pohanková polévka s houbami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 1 379 kJ / 330 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 6,42 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,42 g | 
| Tuky | 12,42 g | 
| – nasycené | 7,60 g | 
| – nenasycené | 4,65 g | 
| –– mononenasycené | 0,64 g | 
| –– polynenasycené | 4,02 g | 
| ––– omega 3 | 0,01 g | 
| Vláknina | 10,56 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 54 mg | 
| Sůl | 0,10 g | 
| Sacharidy | 44,70 g | 
| – cukry | 7,48 g | 
| ––– laktóza | 0,00 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 2 2 brambory | Brambor zimní | 100 g | 
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g | 
| 1 kousek 1 kousek celeru | Celer bulva čerstvá | |
| 1 kousek 1 kousek květáku | Květák čerstvý | |
| 1 kousek 1 kousek pórku | Pórek čerstvý | |
| 1 kousek 1 kousek kapusty | Kapusta hlávková čerstvá | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g | 
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g | 
| 2 2 větší hrstě pohanky | Pohanka loupaná | |
| 1 1 pořádná hrst hub (čerstvé, nebo sušené namočené ve vodě) | Hřib čerstvý | |
| trocha trocha polévkového koření (možno vynechat) | Polévkové koření tekuté | |
| olivový olej | Olej olivový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 2 lžíce 2 lžíce domácí jíšky (možno vynechat) | Jíška máslová | 30 ml | 
| petrželka | Petržel nať čerstvá |