Nutriční hodnoty (Zeleninovo-pohanková polévka s houbami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 1 379 kJ / 330 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,42 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,42 g |
Tuky | 12,42 g |
– nasycené | 7,60 g |
– nenasycené | 4,65 g |
–– mononenasycené | 0,64 g |
–– polynenasycené | 4,02 g |
––– omega 3 | 0,01 g |
Vláknina | 10,56 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 54 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 44,70 g |
– cukry | 7,48 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 brambory | Brambor zimní | 100 g |
1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
1 kousek 1 kousek celeru | Celer bulva čerstvá | |
1 kousek 1 kousek květáku | Květák čerstvý | |
1 kousek 1 kousek pórku | Pórek čerstvý | |
1 kousek 1 kousek kapusty | Kapusta hlávková čerstvá | |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
2 2 větší hrstě pohanky | Pohanka loupaná | |
1 1 pořádná hrst hub (čerstvé, nebo sušené namočené ve vodě) | Hřib čerstvý | |
trocha trocha polévkového koření (možno vynechat) | Polévkové koření tekuté | |
olivový olej | Olej olivový | |
sůl | Sůl mořská | |
2 lžíce 2 lžíce domácí jíšky (možno vynechat) | Jíška máslová | 30 ml |
petrželka | Petržel nať čerstvá |