Nutriční hodnoty ("Veršované" brambory se sýrem a houbami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
Energie | 14 392 kJ / 3 440 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 62,09 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 34,53 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 27,56 g |
Tuky | 263,07 g |
– nasycené | 141,47 g |
– nenasycené | 115,55 g |
–– mononenasycené | 98,72 g |
–– polynenasycené | 16,83 g |
––– omega 3 | 1,10 g |
Vláknina | 42,40 g |
Cholesterol | 423 mg |
Sodík | 4,48 g |
Sůl | 11,20 g |
Sacharidy | 187,13 g |
– cukry | 26,73 g |
––– laktóza | 6,33 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg syrových brambor typu B nebo C | Brambor zimní | 1000 g |
200 g 200 g čerstvých hub (nebo mražených) | Hřib čerstvý | 200 g |
200 g 200 g uzené slaniny | Špek | 200 g |
2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
100 g 100 g hermelínu (nebo nivy) | Hermelín | 100 g |
200 g 200 g čerstvé smetany 33% | Smetana kravská sladká 35% | 200 ml |
máslo (nebo sádlo) | Máslo kravské | |
drcený kmín | Kmín mletý | |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
rozmarýn | Rozmarýn sušený |