Nutriční hodnoty ("Veršované" brambory se sýrem a houbami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 14 392 kJ / 3 440 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 62,09 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 34,53 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 27,56 g |
| Tuky | 263,07 g |
| – nasycené | 141,47 g |
| – nenasycené | 115,55 g |
| –– mononenasycené | 98,72 g |
| –– polynenasycené | 16,83 g |
| ––– omega 3 | 1,10 g |
| Vláknina | 42,40 g |
| Cholesterol | 423 mg |
| Sodík | 4,48 g |
| Sůl | 11,20 g |
| Sacharidy | 187,13 g |
| – cukry | 26,73 g |
| ––– laktóza | 6,33 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg syrových brambor typu B nebo C | Brambor zimní | 1000 g |
| 200 g 200 g čerstvých hub (nebo mražených) | Hřib čerstvý | 200 g |
| 200 g 200 g uzené slaniny | Špek | 200 g |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 100 g 100 g hermelínu (nebo nivy) | Hermelín | 100 g |
| 200 g 200 g čerstvé smetany 33% | Smetana kravská sladká 35% | 200 ml |
| máslo (nebo sádlo) | Máslo kravské | |
| drcený kmín | Kmín mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| rozmarýn | Rozmarýn sušený |