Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty ("Veršované" brambory se sýrem a houbami)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 5

Energie14 392 kJ /
3 440 kcal
Bílkoviny62,09 g
– z toho živočišné bílkoviny34,53 g
– z toho rostlinné bílkoviny27,56 g
Tuky263,07 g
– nasycené141,47 g
– nenasycené115,55 g
–– mononenasycené98,72 g
–– polynenasycené16,83 g
––– omega 31,10 g
Vláknina42,40 g
Cholesterol 423 mg
Sodík 4,48 g
Sůl11,20 g
Sacharidy187,13 g
– cukry26,73 g
––– laktóza6,33 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 kg 1 kg syrových brambor typu B nebo C Brambor zimní 1000 g
200 g 200 g čerstvých hub (nebo mražených) Hřib čerstvý 200 g
200 g 200 g uzené slaniny Špek 200 g
2 2 cibule Cibule čerstvá 140 g
100 g 100 g hermelínu (nebo nivy) Hermelín 100 g
200 g 200 g čerstvé smetany 33% Smetana kravská sladká 35% 200 ml
máslo (nebo sádlo) Máslo kravské
drcený kmín Kmín mletý
sůl Sůl mořská
mletý pepř Pepř černý mletý
rozmarýn Rozmarýn sušený

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.