Nutriční hodnoty (Základní hnědá omáčka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 31 054 kJ / 7 422 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 680,64 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 673,13 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,51 g |
| Tuky | 503,95 g |
| – nasycené | 261,39 g |
| – nenasycené | 213,94 g |
| –– mononenasycené | 173,95 g |
| –– polynenasycené | 39,99 g |
| ––– omega 3 | 2,98 g |
| Vláknina | 24,90 g |
| Cholesterol | 1,71 g |
| Sodík | 7,76 g |
| Sůl | 18,84 g |
| Sacharidy | 30,95 g |
| – cukry | 17,91 g |
| ––– laktóza | 0,13 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 3 3 mrkve | Mrkev čerstvá | 150 g |
| 2 2 petržele | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1/2 1/2 kořenového celeru (nebo 1 řapík řapíkatého celeru) | Celer bulva čerstvá | 270 g |
| 300 g 300 g ořezu šunky od kosti | Šunka vepřová uzená | 300 g |
| 2 kg 2 kg telecí kosti (nebo hovězí kosti) | Kost telecí | 2000 g |
| 200 g 200 g slaniny | Špek | 200 g |
| 1 snítka 1 snítka tymiánu | Tymián sušený | |
| 3-4 3-4 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| pár kuliček kuliček nového koření | Nové koření | |
| pár kuliček kuliček celého pepře | Pepř černý | |
| 125 g 125 g přepuštěného másla | Ghí | 125 g |
| olej (podle potřeby) | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 0,5 l 0,5 l vína Madeira (nebo jiné, tmavší polosladké červené víno s kořeněnou chutí) | Víno červené polosladké |