Dech z pekla

Vaclav Fronek Kuchař:

pro 2 osoby Vepřové maso 18 názorů

523

Suroviny

Asi 35 dkg vepřového masa (může být i jiné)
1 velká cibule
1 - 2 lžíce worčesteru
feferonková pasta
chilli omáčka
1 velká sladkokyselá okurka
3-4 lžíce nakládané papriky bez nálevu
sůl
pepř
koření Podravka nebo Harmonie chuti apod
olej
ostrý kečup
Recept si zatím oblíbilo 23 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso si nakrájíme na tenké proužky nebo lupínky, cibuli na půlměsíčky. Okurku nastrouháme na hrubém struhadle tak, aby byly delší kousky.

  2. Olej rozpálíme a na něj dáme maso. Když zbělá, přidáme omáčku a 3 lžíce kečupu.

  3. Vmícháme feferonkovou pastu a lžičku chilli omáčky. Opepříme a přisolíme a ochutnáme. Dáme cibuli a po chvilce okurku.

  4. Zkusíme maso. Není li ještě hotové, dáme asi 2 lžíce vody a dál dusíme. Je li hotovo, opatrně vmícháme řezanou papriku a necháme prohřát.

  5. Dochutit Podravkou (Harmonií) a podávat. Nedáváme sojovou omáčku - dává jídlu jinou chuť. Ostrost podle sebe .

Poznámka

Podáváme s bramborem nebo hranolky. Rýže se nehodí, protože není téměř žádná šťávička, jen omastek. Příloha může být podle sezóny nebo jak máme rádi a nebo žádná - i tak je to dobré.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 688 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dech z pekla

  • yossi yossi

    Dnes som varil. Namiesto sterilizovanej papriky som dal cerstvu a prihodil na hrubo nakrajane sampiony. Mnamka. Zaradujem do svojej databazy overenych chutnych receptov. :yes:

    Odpovědět

  • Karla Karla(neregistrovaná)

    vypadá dobře:yes:

    Odpovědět

  • milan milan (neregistrovaný)

    recept supr vynechavam podravku adam jeden kvalitni masox a je to bomba zvlast s bram. kned.ci bramborakem.

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Děkuji za recept, pánské části mé rodiny chutnalo:yes:.
    Foto přikládám.

    Odpovědět

  • Alicka Alicka

    Už jsem přesně tenhle Pekelnej dech vařila několikrát-výborný recept,musím jen pochválit.Malinko víc jsem si ho"opálila"chilli(to je moje neřest-chilli a feferonky:-)))Recept má šmrnc.Děkuji.:yes::-K

    Odpovědět

  • Eva Horní Slavkov Eva Horní Slavkov(neregistrovaný)

    také toto jídlo znám jako Katův šleh jeto "baštička":-p9

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Václave:-)dovolila jsem si přidat fotečky z naší nedávné večeře,snad nevadí;-).Normálně dělám směs sušší,ale tady jsem si se synkem dopřála k rýži trošku víc šťávičky-já rozmařilec:-8.A samozřejmě ostrou variantu jsme si dopřáli jen my s manželem;-):-p:-)

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Vašku, taky máš ode mě bodíka, protože to znám a je to chuťovka:yes::-D

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Taky dělám a není co dodat, ať se to jmenuje, jak chce :-p:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek(autor receptu)

    Zase jsem dneska asi moc ukecanej. Snad proto, že to je příprava na návštěvu dvou kámošů ( dopoledne ke klábosení při vínku- FUJ). ANO předesílal jsem, že podobných (ba možná téměř na vlas stejných ? ! ?! ?). My si toto podobné - skoro stejné dali kdysi na Moravě(v Pavlově) ve viném sklípku s topinkou, jako Flamendra, u nás v hospůdkách také podobné jako " Ohnivec nebo Katův šleh nebo Kuchařův meč a pod". Já abych se odlišil jsem ho nazval pro nás a nyní i pro vás DECH Z PEKLA . Když MOŽNÁ někdy změníte v receptu suroviny, jak vás znám, jistě přijdete i na jiný název, aby jste vždy věděli co a jak. My všemu ostatnímu, kde je např.paprikový lusk, řetkviča, kedluben, rajče, škrob, sójovka, mrkev, cerel, petržel, zelí a zkrátka různé ingredience jak napsala Eliza říkáme prostě Čína pokaždé jinak HI HI. Omluvte moji ukecanost. Jsem zkrátka budějčák.:-//

    Odpovědět

  • Boubelinda Boubelinda

    Ano ano, u nás též Katův šleh a to jsem z východních čech. I v našich hospůdkách též oblíbený. :yes: Já na pálivé nejsem, ale moje maminka ano a sem tam ho dělá.

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Ano - také znám tohle jídlo pod názvem Katův šleh a také jsem původem z Jižních Čech a pravidelně se tam vracím. Doma jsem ho připravovala jen párkrát, o to raději si ho dáváme v takových těch "lidových" jihočeských hospůdkách - nejlépe s topinkou :-p. Bůh ví, co tam všechno smíchají, ale je to dobrý...;-) Bezva papání...a jednoznačně bod! :-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    U nás se tomu jídlu také říká Katův šleh a dokonce jsem se ho naučila ještě v Č.Krumlově, tam ho dělají asi ve 3 hospodách. Tak se Vašku trochu divím, když jsme jihočeši, že nemáme stejný název viď:-?Ale i tak prostě bodík jede:yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Niečo podobné vyrábam manželovi, on to má rád so zemiakovou plackou - bramborák. Ale pridávam na mäso aj horčicu.:yes:

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Vašku, už podle názvu jsem tipoval, že to bude tvůj recept.:-O A nemýlil jsem se.;-) Takové jídlo mám rád.:-p:-p
    Posílám bodíka.:-!:-)):yes::yes::yes:

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: jihočeský flamendr flamendr recept veprovy flamendr feferonková pasta recept držkopal katův šleh recept feferonková pasta recept na flamendra cerel recept na flamendr z vepřového masa flamendr z vepřového masa výborný flamendr cerel recepty feferonkova omačka recepty z vepřového masa online recept na připravu flamendra flamendr v bramboráku recept ohnivec recepty cerel recepty z vepřového masa flamendr

Zapomněl/a jsem heslo