Nutriční hodnoty (Ořechový dort pro analytika)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 24 733 kJ / 5 912 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 89,65 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 53,65 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 36,00 g |
| Tuky | 379,55 g |
| – nasycené | 153,99 g |
| – nenasycené | 198,34 g |
| –– mononenasycené | 126,78 g |
| –– polynenasycené | 71,56 g |
| ––– omega 3 | 13,83 g |
| Vláknina | 12,00 g |
| Cholesterol | 1,95 g |
| Sodík | 606 mg |
| Sůl | 1,30 g |
| Sacharidy | 528,25 g |
| – cukry | 369,75 g |
| ––– laktóza | 14,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 5 5 vajec | Vejce slepičí | 350 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 15 dkg 15 dkg cukru krupice | Cukr bílý | 150 g |
| 15 dkg 15 dkg polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 150 g |
| 5 lžic 5 lžic oleje | Olej řepkový | 55 ml |
| lžíce lžíce kakaa | Kakao prášek | |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| 250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 50 ml 50 ml polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 50 g |
| 250 g 250 g másla | Máslo kravské | 250 g |
| 200 g 200 g cukru moučka | Cukr bílý | 200 g |
| 50 g 50 g mletých ořechů | Vlašské ořechy mleté | 50 g |
| marmeláda (použila jsem broskvovou) | Marmeláda jahodová | |
| marcipánová falešná hmota | Fondán | |
| 50 g 50 g mletých ořechů | Vlašské ořechy mleté | 50 g |