Nutriční hodnoty (Lasagne (original) "Hanka1988")
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 7 175 kJ / 1 715 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 101,37 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 100,75 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,62 g |
| Tuky | 125,21 g |
| – nasycené | 57,51 g |
| – nenasycené | 61,79 g |
| –– mononenasycené | 50,46 g |
| –– polynenasycené | 11,33 g |
| ––– omega 3 | 0,59 g |
| Vláknina | 1,10 g |
| Cholesterol | 404 mg |
| Sodík | 502 mg |
| Sůl | 1,10 g |
| Sacharidy | 35,60 g |
| – cukry | 32,29 g |
| ––– laktóza | 29,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
| 1 1 střední cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| 1/2 kg 1/2 kg mletého masa | Vepřový ořez | 500 g |
| 400 400 g rajčat v plechovce | Rajče červené čerstvé | 24000 g |
| 2 lžíce 2 lžíce protlaku | Protlak rajčatový | 30 g |
| 4 lžíce 4 lžíce červeného vína | Víno červené suché | 60 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce bazalky | Bazalka čerstvá | 15 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| Sýrová omáčka | ||
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 50 g 50 g hladké mouky(extra 00 speciál) | ||
| 600 ml 600 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 600 ml |
| 125 g 125 g sýra (čedar nebo eidam) | Sýr kravský tvrdý 30% | 125 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky strouhaného muškátového oříšku | Muškátový oříšek mletý | 2.5 g |
| pláty pláty lasagní | Lasagne |