Nutriční hodnoty (Pikantní vepřové s houbami a koprem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 728 kJ / 652 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 101,68 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 99,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,18 g |
| Tuky | 21,47 g |
| – nasycené | 5,24 g |
| – nenasycené | 10,89 g |
| –– mononenasycené | 9,48 g |
| –– polynenasycené | 1,41 g |
| ––– omega 3 | 0,10 g |
| Vláknina | 4,80 g |
| Cholesterol | 325 mg |
| Sodík | 278 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 11,80 g |
| – cukry | 4,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g vepřového plecka | Vepřová plec | 500 g |
| 200 g 200 g hub (čerstvé, mražené, naložené v octu – sušené nedoporučuji) | Ocet lihový | 200 ml |
| voda nebo vývar na podlití | Voda | |
| 1 1 zakysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| máslo na zjemnění | Máslo kravské | |
| 2 lžíce 2 lžíce kopru | Kopr nať čerstvý | 30 g |
| tuk | Margarín | |
| čerstvě mletý bílý pepř | Pepř bílý mletý | |
| hladká mouka na zahuštění nebo hotová jíška | Mouka pšeničná hladká |