Nutriční hodnoty (Celero-zázvorové hovězí na smetaně)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 465 kJ / 828 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 121,19 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 116,23 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,97 g |
| Tuky | 22,96 g |
| – nasycené | 13,20 g |
| – nenasycené | 8,18 g |
| –– mononenasycené | 6,78 g |
| –– polynenasycené | 1,40 g |
| ––– omega 3 | 0,18 g |
| Vláknina | 18,72 g |
| Cholesterol | 280 mg |
| Sodík | 729 mg |
| Sůl | 1,71 g |
| Sacharidy | 28,39 g |
| – cukry | 19,14 g |
| ––– laktóza | 4,75 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 kg 1/2 kg falešné svíčkové | Hovězí kýta | 500 g |
| 5 cm 5 cm čerstvého zázvoru | Zázvor čerstvý | |
| 1/4 1/4 středního celeru | Celer bulva čerstvá | 135 g |
| 2 2 vrchovaté PL plnotučné hořčice | Hořčice plnotučná | |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| olej | Olej řepkový | |
| kousek kousek másla | Máslo kravské | |
| 3 3 střední cibule na drobno | Cibule čerstvá | 210 g |
| 1 kostka 1 kostka hovězího bujonu | Bujón hovězí | 9 g |
| 2 2 vrchovaté KL solamylu (případně víc,podle kvality škrobu) | Bramborový škrob | |
| 1/2 kelímku 1/2 kelímku smetany | Smetana kravská sladká 12% | 125 ml |