Nutriční hodnoty (Dort kůň)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 15 053 kJ / 3 598 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 28,08 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 27,60 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,48 g |
| Tuky | 257,61 g |
| – nasycené | 166,74 g |
| – nenasycené | 87,42 g |
| –– mononenasycené | 81,00 g |
| –– polynenasycené | 6,42 g |
| ––– omega 3 | 0,98 g |
| Vláknina | 1,20 g |
| Cholesterol | 810 mg |
| Sodík | 312 mg |
| Sůl | 0,75 g |
| Sacharidy | 291,15 g |
| – cukry | 189,15 g |
| ––– laktóza | 39,15 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 240 g 240 g moučkového cukru | Cukr bílý | 240 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 150 ml 150 ml oleje | Olej řepkový | 150 ml |
| 100 ml 100 ml vroucí vody | Voda | 100 ml |
| 250 g 250 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
| 1 1 kypřicí prášek | Kypřící prášek | |
| 2 lžíce 2 lžíce kakaa | Kakao prášek | 50 g |
| tuk na vymazání formy | Margarín | |
| mouka na vysypání formy | Mouka pšeničná hladká | |
| 250-300 g 250-300 g broskví (sterilovaných nebo čerstvých) | Dužina broskve čerstvá | 275 g |
| 200 ml 200 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
| 1 1 ztužovač šlehačky | Ztužovač šlehačky | |
| 750 ml 750 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 750 ml |
| 3 3 vanilkové pudinkové prášky | Puding v prášku | |
| 6 lžic 6 lžic cukru | Cukr bílý | 150 g |
| 300 g 300 g másla | Máslo kravské | 300 g |
| potravinářské barvivo (dle potřeby) | E154 - Hněď FK ( CI potravinářská hněď 1 ) |