Nutriční hodnoty (Jahodový řez)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 669 kJ / 3 984 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 88,66 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 34,72 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 53,94 g |
| Tuky | 161,93 g |
| – nasycené | 16,89 g |
| – nenasycené | 129,10 g |
| –– mononenasycené | 90,68 g |
| –– polynenasycené | 38,43 g |
| ––– omega 3 | 10,42 g |
| Vláknina | 26,25 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 533 mg |
| Sůl | 1,80 g |
| Sacharidy | 529,90 g |
| – cukry | 162,50 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku vanilkového cukru (používám domácí výrobu) | Cukr vanilkový | 125 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku oleje | Olej řepkový | 125 ml |
| 1 hrnek 1 hrnek jahod (rozmixovaných nebo rozmačkaných) | Jahody čerstvé | 250 g |
| 2 hrnky 2 hrnky polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| špetka špetka soli (na šlehání sněhu) | Sůl mořská | |
| 1 1 jahodová marmeláda | Marmeláda jahodová | |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku rozmixovaných jahod | Jahody čerstvé | 125 g |
| 1 sáček 1 sáček želatinových plátků (Dr. Oetker) | Želatina vepřová | |
| 1 1 šlehačka Rama Cremefine (na šlehání) | Rostlinná šlehačka | |
| 2 sáčky 2 sáčky šlehačky v prášku (Dr. Oetker) | Šlehačka v prášku | |
| 3/4 hrnku 3/4 hrnku rozmixovaných jahod | Jahody čerstvé | 187.5 g |