Nutriční hodnoty (Jednoduchá kulajda)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 4 082 kJ / 976 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 52,22 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 40,32 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,90 g |
| Tuky | 53,24 g |
| – nasycené | 21,92 g |
| – nenasycené | 20,88 g |
| –– mononenasycené | 17,24 g |
| –– polynenasycené | 3,64 g |
| ––– omega 3 | 0,35 g |
| Vláknina | 17,00 g |
| Cholesterol | 1,11 g |
| Sodík | 513 mg |
| Sůl | 1,04 g |
| Sacharidy | 63,40 g |
| – cukry | 12,60 g |
| ––– laktóza | 7,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g čerstvých hub (nebo 30 g sušených) | Hřib čerstvý | 200 g |
| 400 g 400 g brambor | Brambor zimní | 400 g |
| 200 ml 200 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
| 1-2 hrsti 1-2 hrsti čerstvého kopru (nebo zamraženého) | Kopr nať čerstvý | |
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 4 kuličky 4 kuličky nového koření | Nové koření | |
| 6 kuliček 6 kuliček celého černého pepře | Pepř černý | |
| 2 lžíce 2 lžíce octa (nebo dle chuti) | Ocet lihový | 30 ml |
| sůl (dle potřeby) | Sůl mořská | |
| 1,5 l 1,5 l vody | Voda | 1500 ml |