Nutriční hodnoty (Lahodná papriková polévka se zakysanou smetanou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 603 kJ / 622 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,83 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 7,30 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,53 g |
| Tuky | 39,23 g |
| – nasycené | 13,86 g |
| – nenasycené | 24,38 g |
| –– mononenasycené | 19,41 g |
| –– polynenasycené | 4,96 g |
| ––– omega 3 | 0,42 g |
| Vláknina | 21,56 g |
| Cholesterol | 36 mg |
| Sodík | 1,08 g |
| Sůl | 2,60 g |
| Sacharidy | 48,35 g |
| – cukry | 35,62 g |
| ––– laktóza | 3,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 červené cibule (nebo šalotky) | Cibule červená čerstvá | 276 g |
| 6-8 6-8 paprik | Paprika bílá čerstvá | |
| 2 PL 2 PL olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| 250 g 250 g sterilovaných rajčat | Rajče červené sterilované | 250 g |
| 800-1000 ml 800-1000 ml vývaru slepičího nebo zeleninového | Vývar slepičí | 900 ml |
| 1-2 1-2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvý mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| trocha trocha pískového cukru | Cukr bílý | |
| několik několik stonků petrželky | Petržel nať čerstvá | |
| několik několik stonků bazalky nebo jiných bylinek | Bazalka čerstvá | |
| 4 PL 4 PL zakysané krémovité smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| tymián (čerstvý nebo sušený) | Tymián sušený |