Nutriční hodnoty (Polévka z čerstvého zelíčka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 972 kJ / 710 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 35,47 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 30,24 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,23 g |
| Tuky | 40,05 g |
| – nasycené | 16,22 g |
| – nenasycené | 15,96 g |
| –– mononenasycené | 13,25 g |
| –– polynenasycené | 2,70 g |
| ––– omega 3 | 0,25 g |
| Vláknina | 9,85 g |
| Cholesterol | 831 mg |
| Sodík | 376 mg |
| Sůl | 0,78 g |
| Sacharidy | 48,25 g |
| – cukry | 11,90 g |
| ––– laktóza | 5,70 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 1/2 větší hlávky zelí | Zelí bílé čerstvé | |
| 4 4 větší brambory | Brambor zimní | 200 g |
| 1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 hrsti 2 hrsti uvařené rýže | Rýže bílá | |
| 3 3 vajíčka natvrdo | Vejce slepičí | 210 g |
| 1 1 malý rajčatový protlak | Protlak rajčatový | |
| 150 ml 150 ml smetany sladké (nebo zakysané) | Smetana kravská sladká 12% | 150 ml |
| 4 4 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 5 kuliček 5 kuliček nového koření | Nové koření | |
| 1 lžička 1 lžička kmínu | Kmín | 5 g |
| 1/2 1/2 zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | |
| 1/2 1/2 hovězího vývaru (masox) | Vývar hovězí | |
| cukr | Cukr bílý | |
| citronová šťáva (nebo ocet) | Šťáva z citrónu | |
| hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| sůl | Sůl mořská | |
| klobása (nemusí být) | Klobása | |
| česnek (nemusí být) | Česnek čerstvý | |
| petrželka (nemusí být) | Petržel nať čerstvá |