Nutriční hodnoty (Šalvějí marinované brambory s cibulí, jablky a kousky celeru)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 4 478 kJ / 1 070 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,73 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 18,73 g |
Tuky | 36,32 g |
– nasycené | 5,67 g |
– nenasycené | 29,70 g |
–– mononenasycené | 23,99 g |
–– polynenasycené | 5,71 g |
––– omega 3 | 0,21 g |
Vláknina | 61,85 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 559 mg |
Sůl | 1,08 g |
Sacharidy | 140,96 g |
– cukry | 81,82 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4 4 středně velké brambory | Brambor zimní | 200 g |
4 4 jablka | Jablko čerstvé | 600 g |
4 4 cibule | Cibule čerstvá | 280 g |
1 bulva 1 bulva celeru | Celer bulva čerstvá | 540 g |
3 lžíce 3 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 33 ml |
1 lžíce 1 lžíce creme di balsamico | Ocet balsamikový bílý | 20 ml |
1 lžička 1 lžička demi glace | Demi-glace | |
100 ml 100 ml vroucí vody | Voda | 100 ml |
2-3 špetky 2-3 špetky sušené šalvěje (nebo v lepším případě adekvátní množství čerstvé) | Šalvěj sušená | |
1/2 lžičky 1/2 lžičky pepře | Pepř černý | 2.5 g |
sůl | Sůl mořská |