Nutriční hodnoty (Šalvějí marinované brambory s cibulí, jablky a kousky celeru)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 478 kJ / 1 070 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 18,73 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 18,73 g |
| Tuky | 36,32 g |
| – nasycené | 5,67 g |
| – nenasycené | 29,70 g |
| –– mononenasycené | 23,99 g |
| –– polynenasycené | 5,71 g |
| ––– omega 3 | 0,21 g |
| Vláknina | 61,85 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 559 mg |
| Sůl | 1,08 g |
| Sacharidy | 140,96 g |
| – cukry | 81,82 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 středně velké brambory | Brambor zimní | 200 g |
| 4 4 jablka | Jablko čerstvé | 600 g |
| 4 4 cibule | Cibule čerstvá | 280 g |
| 1 bulva 1 bulva celeru | Celer bulva čerstvá | 540 g |
| 3 lžíce 3 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 33 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce creme di balsamico | Ocet balsamikový bílý | 20 ml |
| 1 lžička 1 lžička demi glace | Demi-glace | |
| 100 ml 100 ml vroucí vody | Voda | 100 ml |
| 2-3 špetky 2-3 špetky sušené šalvěje (nebo v lepším případě adekvátní množství čerstvé) | Šalvěj sušená | |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky pepře | Pepř černý | 2.5 g |
| sůl | Sůl mořská |