Nutriční hodnoty (Šprotová pomazánka s křenem, tvarohem a celerem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 262 kJ / 302 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 19,28 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,92 g |
| Tuky | 20,12 g |
| – nasycené | 4,01 g |
| – nenasycené | 11,32 g |
| –– mononenasycené | 8,66 g |
| –– polynenasycené | 2,66 g |
| ––– omega 3 | 0,36 g |
| Vláknina | 2,59 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 823 mg |
| Sůl | 1,97 g |
| Sacharidy | 9,56 g |
| – cukry | 2,51 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 šproty v rajské omáčce | Šprot uzený | |
| 1 1 měkký tvaroh | Tvaroh polotučný | |
| 2 KL 2 KL červené paprikové pasty | Pasta papriková | 10 g |
| 1 PL 1 PL plnotučné hořčice | Hořčice plnotučná | 15 g |
| 1 1 větší stonek pokrájeného řapíkatého celeru | Celer řapíkatý | |
| 1 1 mrkev (na kolečka pokrájená) | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 2 2 vejce natvrdo uvařené | Vejce slepičí | 140 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 1 jarní cibulka s natí | Cibulka jarní čerstvá | |
| 1 lžička 1 lžička křenu | Křen čerstvý | 1 g |
| citronová šťáva | Šťáva z citrónu | |
| 1 1 malá tatarská omáčka v sáčku | Tatarská omáčka |