Nutriční hodnoty (Risotto s červeným mangoldem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 515 kJ / 123 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,30 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,30 g |
| Tuky | 0,07 g |
| – nasycené | 0,04 g |
| – nenasycené | 0,04 g |
| –– mononenasycené | 0,00 g |
| –– polynenasycené | 0,04 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 2,45 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 7 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 9,38 g |
| – cukry | 0,98 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 šalotka | Šalotka čerstvá | |
| 2 šálky 2 šálky (šálek = 125 ml) rýže Arborio | Rýže bílá | |
| asi 1,25 l asi 1,25 l kuřecího vývaru (nebo zeleninový) | Vývar kuřecí | |
| 1/2 šálku 1/2 šálku dobrého bílého vína | Víno bílé suché | 125 ml |
| 150 150 g strouhaného Parmezánu + trochu na posypání hotového rizota | Parmezán | |
| 1 1 velký svazek mangoldu (nejlepší je ten s červenými řapíky, ale může být i zelený; v nouzi může být i čerstvý špenát) | Mangold | |
| 2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |
| olivový olej | Olej olivový |