Nutriční hodnoty (Hujerovy sendvičové placičky.. mák, švestky a... tak)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 498 kJ / 836 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 27,20 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 13,02 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 14,18 g |
| Tuky | 12,74 g |
| – nasycené | 2,91 g |
| – nenasycené | 5,75 g |
| –– mononenasycené | 4,27 g |
| –– polynenasycené | 1,48 g |
| ––– omega 3 | 0,18 g |
| Vláknina | 16,75 g |
| Cholesterol | 389 mg |
| Sodík | 187 mg |
| Sůl | 0,32 g |
| Sacharidy | 144,80 g |
| – cukry | 45,75 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| cca 500 g 500 g brambor ( asi 6 středně velkých ) | Brambor zimní | 500 g |
| cca 200 g 200 g švestek ( 6 až 8 ) | Švestky čerstvé | 200 g |
| 2 2 vrchovaté lžíce švestkových povidel ( ideálně od yanull, v troubě pečených ) | Povidla | |
| 2 2 vrchovaté lžíce mletého máku | Mák modrý mletý | |
| 2 lžičky 2 lžičky moučkového cukru | Cukr bílý | 10 g |
| 1-2 1-2 vejce ( podle velikosti vajec a konzistence těsta ) | Vejce slepičí | 105 g |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 25 g |
| lžička lžička krupicového cukru | Cukr bílý | |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| olej na smažení | Olej řepkový | |
| 2 lžičky 2 lžičky skořicového cukru | Cukr skořicový | 10 g |