Nutriční hodnoty (Polévka z růžičkové kapusty s klobásou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 497 kJ / 836 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 45,80 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 30,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 15,00 g |
| Tuky | 38,83 g |
| – nasycené | 10,68 g |
| – nenasycené | 27,02 g |
| –– mononenasycené | 16,10 g |
| –– polynenasycené | 10,92 g |
| ––– omega 3 | 1,86 g |
| Vláknina | 14,75 g |
| Cholesterol | 154 mg |
| Sodík | 1,94 g |
| Sůl | 4,40 g |
| Sacharidy | 68,45 g |
| – cukry | 8,85 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g růžičkové kapusty | Kapusta růžičková čerstvá | 300 g |
| 2-3 ks 2-3 ks brambor | Brambor zimní | 125 g |
| 1 nožička 1 nožička uzené klobásy | Klobása | 220 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| majoránka | Majoránka sušená | |
| česnek | Česnek čerstvý | |
| libeček | Libeček čerstvý | |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| voda | Voda |