Nutriční hodnoty (Dýňová musaka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 9 830 kJ / 2 349 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 144,66 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 121,11 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 23,55 g |
| Tuky | 113,08 g |
| – nasycené | 42,52 g |
| – nenasycené | 60,42 g |
| –– mononenasycené | 47,44 g |
| –– polynenasycené | 12,99 g |
| ––– omega 3 | 0,54 g |
| Vláknina | 39,08 g |
| Cholesterol | 756 mg |
| Sodík | 1,84 g |
| Sůl | 4,32 g |
| Sacharidy | 172,04 g |
| – cukry | 49,87 g |
| ––– laktóza | 9,75 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g brambor | Brambor zimní | 500 g |
| 500 g 500 g oranžové dýně | Dýně čerstvá | 500 g |
| 4 4 rajčata | Rajče červené čerstvé | 240 g |
| 500 g 500 g mletého masa | Vepřový ořez | 500 g |
| 150 g 150 g tvrdého sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 150 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| olej | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 150 ml 150 ml rajčatového pyré | Pyré z červených rajčat | 150 g |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| muškátový oříšek | Muškátový oříšek | |
| mletý bílý pepř | Pepř bílý mletý | |
| mletý černý pepř | Pepř černý mletý | |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| mléko dle potřeby | Mléko kravské polotučné 1,5% |