Podzimní bábovka s podmáslím a ovocem

mirca75 Kuchařka: mirca75

Doba přípravy: Do 1 a 1/2 hod. i s pečením 1 bábovka / 12 - 15 porcí Moučníky , Bábovky 56 názorů

Suroviny

1,5 hrnku polohrubé mouky (230 g)
2 ks vejce
1/2 hrnku podmáslí
2/3 hrnku cukru krupice (170 g)
1 vanilkový cukr
1/4 hrnku oleje
1 prášek do pečiva
1 lžička citronová kůra
0,2 dl rumu
2 lžíce kakaa (nemusí být),
1 jablko
1 banán menší
špetka soli
Recept si zatím oblíbilo 76 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Jablko a banán oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle.

  2. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.

  3. Troubu zapneme na 175 - 180°C.

  4. Vejce a cukry vyšleháme do pěny.

  5. Přidáme podmáslí, olej, citron. kůru a vsypeme nastrouhané ovoce. Vše zlehka promícháme.

  6. Nakonec přidáme rum a mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli.

  7. Těsto zlehka vyšleháme dohladka a vlijeme do připravené formy.
    Pakliže chceme mít bábovku dvoubarevnou, tak do třetiny těsta vmícháme kakao, lžíci podmáslí a vlijeme do formy na světlé těsto.

  8. Těsto lehce nahrneme ke krajům a formu vložíme do předehřáté trouby.

  9. Pečeme asi 45 - 55 min., dle velikosti formy a zkušenosti s vlastním spotřebičem. Jestli je bábovka pečená, můžeme zjistit vpichem suché špejle.

Poznámka

Recept na bábovku v klasickém provedení mám už dlouho, ale minule jsem místo mléka přidala podmáslí, vmíchala jsem jablko a banán a dobrota byla na světě. Pekla jsem jí dva dny po sobě a vždy hned "zmizela". Bábovka je díky ovoci krásně vláčná a není moc sladká. Někdy jí dělám tak, že část polohrubé mouky nahradím celozrnnou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 4 015 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Podzimní bábovka s podmáslím a ovocem

  • Ludmila B Ludmila B

    Jak bylo napsáno, myslím, že budu dělat příští týden další..opravdu vynikající !!!!! :yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Jarka53 Jarka53

    Dnes jsem ji pekla,přidala jsem uvařený brambor jak poradila Jana Hývnarová.Dala jsem méně cukru,místo kakaa trochu citronové šťávy.Je výborná.<3

    Odpovědět

  • RubyRom RubyRom

    Krásná bábovka a krásná fotka :-K:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Danny668 Danny668

    <3 Vynikající :yes::yes::yes: Dala jsem domácí bílý jogurt místo podmáslí a přidala skořici, ořechy a kousky čokolády ( těsto bez kakaa ) Dávám bodík a díky za recept :-8

    Odpovědět

  • violka violka(neregistrovaná)

    právě je v troubě,tak snad se povede a bude dobrá :-) a poměr hrnků a uvedených gramů dokonale souhlasí:-)

    Odpovědět

  • hosta hosta

    Jenos.N: u různých surovin není stejná váha u stejného objemu:-) - je fakt, že ty gramy jsou zavádějící, drž se hrnkových údajů;-)

    Odpovědět

  • Jenos.N Jenos.N(neregistrovaný)

    Bábovka vypadá luxusně a myslím si, že i tak bude chutnat ... Jen, co jsem na tom receptu nepobral a nechápu, tak jsou ty gramáže ... Píšete zde 1,5 hrnku polohrubé mouky a pak do závorky (230 g) a při tom jeden hrnek má objem 250 ml/g a při tomto poměru by to mělo být 1,5 hrnku = 365 g. A v tomto poměru když mám odměřit půl hrnku podmáslí, tak netuším, kolik to vlastně a jak to odměřit, aby to bylo správně. Byl bych rád, kdyby mi to někdo blíže vysvětlil, o jakém objemu mám hrnek použít. Nikde se to v receptu neuvádí ... Dále 2/3 hrnku cukr krupice (170 g), tohoto vyplívá, že se jedná o dvoudecový hrnek, ale u té mouky 1,5 hrnku by toto odpovídalo 300 g mouky a stále to nepasuje a nemůžu se dopočítat toho, jak to všechno vlastně má být správně ...

    Odpovědět

  • Jana Hývnarová Jana Hývnarová(neregistrovaný)

    Když přidáte do těsta asi 100g nastrouhaného vařeného bramboru,zaručí vlhkost,není tamjeho přítomnost poznat,ale dělá divy.

    Odpovědět

  • Luuuuuu Luuuuuu

    Všem moc chutnala i s moukou na půl celozrnou. Příště dám trochu míň cukru, ale jinak výborná krásně vláčná. :-K

    Odpovědět

  • stanik stanik

    jen jsem ubrala cukr, VÝBORNÁ, díky za recept

    Odpovědět

  • kacenecka86 kacenecka86(neregistrovaný)

    Bábovka super, nemela jsem podmáslí, dala jsem bílý jogurt a bylo to i tak skvele, vláčné a chutné :) děkuji za recept, budu dělat častěji :):-p

    Odpovědět

  • Elbee Elbee

    Moc dobrá bábovka a díky ovoci vláčná. :yes: Už mám recept uložený v oblíbených. :-)

    Odpovědět

  • Janako Janako

    Je výborná, nevydržela jsem a ochutnala ještě teplou a musím pochválit. Mňamka :yes::yes:;-)

    Odpovědět

  • pajula pajula

    opravdu výborná :-p,za mě :yes:

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Jakto,že mě unikla:-O:-O:-O? Ukládám na vyzkoušení, ale tuším, že bude móóć dobrá:yes:...+1

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3 4

Tématické fráze: buchta s podmáslím bábovka s podmáslím moučníky s podmáslím moucnik s podmaslim bábovka z podmáslí nejlepší bábovka na světě čokoládová bábovka s podmáslím recepty s podmáslím podzimní buchta co s podmáslím bábovka z podmáslím bábovka buchty s podmáslím perník s podmáslím ovoce s podmáslím recept na buchtu s podmáslím luxusní bábovka moučníky z podmáslí moučníky s podmslím recept na bábovku s podmáslím

Zapomněl/a jsem heslo