Kureci kebab

indulina28 Kuchařka: indulina28

Drůbeží maso 11 názorů

Suroviny

kuřecí prsa
Koření:
asi 3 lžičky mleté papriky
sůl
pepř
2 lžičky sladké bazalky
1 ks kuřecího bujónu
2 lžičky oleje
2 lžičky sojové omáčky
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrajime na vetsi kostky, dame je do predem hotove smesi z koreni. Je trochu ridka, ale jenom tak, aby se to hezky vsaklo do masicka, napichujem na spejle a dame do trouby upect. Ja jsem jako prilohu zvolila bramborovou kasi.

Poznámka

Koreni jsem davala od oka, ale muzete to tak nejak udelat jako ja, ty davky jsou tak priblizne a taky zalezi, kolik budete delat kusu, ja mela 10 ks a ta smes stacila ....a vysledek super vsem doma chutnalo, ze zase mame neco jineho ...:-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 16 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kureci kebab

  • bohdana bohdana

  • indulina28 indulina28(autor receptu)

    ta bazalka je pod jmenem sweet basil...nevim jestli to mate v cr ale asi jo..jinak kolik presne toho koreni to nevim delala jsem to od oka a ty davky sou od oka kolik asi ceho ale ,na musite tak nejak inprovizovat :-))nebojte je to dobry diky za bodiky a pochavaly:-K

    Odpovědět

  • porada porada(neregistrovaná)

    Rádo se stalo.

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    porada: Děkuju za podrobný výčet, ale jak se znám, stejně si to nebudu pamatovat. Stejně tam SWEET nevidím, no nic...;-) Já si pěstuju tu obyč a purple, třeba se sem časem dostanou i další...

    Odpovědět

  • porada porada(neregistrovaná)

    Jo děvčata,to jsou mezery ve vzdělání :
    Bazalka a její odrůdy
    BLUE SPICE
    Dekorativní a výrazně aromatická odrůda, sladce kořeněná vůně, připomínající perníkové koření. Rostlina má drobnější zelený list , purpurové lodyhy a růžové květy. Vhodná k okořenění ovocných salátů.

    PURPLE RUFFLES
    Listy jsou tmavě purpurové, silně lesklé, zkadeřené se zubatým okrajem. Kvete růžovými květy.Netradiční aromatická a dekorativní odrůda. Kromě obvyklého použití jsou čerstvé listy výborné ke zdobení pokrmů.

    SIAM QUEEN
    Rostlina má tmavě zelené listy, výrazná nahloučená květenství s tmavě purpurovými listeny, růžové květy. Aromatická, kompaktní, velmi atraktivní bazalka, vhodná do truhlíků. Udržuje si tvar i bez zaštipování.

    CINAMONETTE
    Rostlina s olivově zelenými listy, purpurovými lodyhami a růžovými květy. Bazalková vůně se zde mísí s tóny skořice a anýzu. Vhodné k jídlům, kde je žádána nasládlá vůně.

    COMPAKT
    Drobnolistá bazalka vhodná i jako okrasná hrnková rostlina, kompaktní keříčkovitý vzrůst se zachovává i bez zaštipování. Aroma výrazně kořeněné.

    DARK GREEN
    Má velké tmavozelené listy, silně aromatické. Vhodná do omáček a rajčatových salátů nebo k těstovinám. Velmi dobře vyzní jejich chuť v kombinaci s česnekem.

    PURPLE OPAAL
    Růžově kvetoucí bazalka, list má tmavě purpurovou barvu, jemně bublinatý povrch, výrazné aroma. Používá se k ochucení rýžových pokrmů, pro svoji barvu je oblíbenou součástí bylinkových octů.

    LETTUCE LEAF
    Bujně rostoucí odrůda vysoká 40 – 50 cm, listy jsou světlezelené barvy, velké, široce oválné, s bublinatým povrchem. Charakteristické aroma, podobné jako u DARK GREEN, avšak jemnější. Bazalka vhodná k těstovinovým pokrmům.

    LIME
    Má menší, hladké, světle zelené listy, bílé květy. Přichází zde výrazná citrónová vůně, tato odrůda je ideální ke kořenění rybích pokrmů a do bylinkových octů.

    Kdo nemá mnoho místa, může vyset do jedné nádoby také směs různých bazalek. Semenáři na tyto pěstitele již pamatovali při sestavování sortimentu.
    Nechceme–li o naše krásně narostlé bazalky přijít hned po prvním mrazíku, včas je v září při očekávaném ochlazení přeneseme do interiéru. Samozřejmě ji můžeme také pěstovat ve skleníku. Buď po celou vegetaci, nebo ji sem v září přestěhujeme. Když chceme jen krátce prodloužit jejich pobyt na záhoně, přikryjeme je na noc netkanou bílou nebo béžovou agrotextilií.

    Běžně se bazalky vysévají na sklonku zimy. V nejtemnějším zimním období doporučujeme pěstovat mladou rostlinku raději se sazeničky.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Indulíno, tento recept znám a dělám, i když s jiným kořením a říkáme tomu "Kuřecí hadi". Stejně tak jako Eliza se ptám, co to je sladká bazalka:-? Znám jen jednu......dávám ti 4.boda:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Prosím, ta sladká bazalka je překlep, nebo něco, co vůbec neznám?

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    No, taky se mi to moc líbí:-p

    chocolate: Já bych to taky udělala tak baj očko, co já vím..ze 3 kusů prsíček?;-)

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Nebylo by od věci uvést také kolik masa na toto množství koření..

    Odpovědět

  • JitkaR JitkaR

    Vypadá to dobře to co nejdřív vyzkoušíme :-):-p;-. Už jsem si to uložila do oblíbenej

    Odpovědět

  • mardosa mardosa

    To vypadá velice lákavě.:-D:-D Ukládám do oblíbených a dávám bodíka,:-K:-K:-KHned jak to půjde,vyzkouším.:-K:-K:-K:-K

    Odpovědět

Tématické fráze: recept na kebab z kuřecího masa kuřecí kebab recept kuřecí kebab kebab doma kebab recept purpurová barva jak vypadá jak udelat kebab jak vyrobit kebab kebab v troubě kebab z kuřecího masa jak udelat doma kebab koření na kebab domaci kureci kebab jak si doma udelat kebab jak vypadá kebab jak si udělat kebab kebab z trouby kureci kebab do trouby jak udelat kebab doma jak.udelat kebab