Nutriční hodnoty (Salát z červené řepy s majonézou a křenem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 4 260 kJ / 1 018 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,60 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,90 g |
| Tuky | 102,18 g |
| – nasycené | 24,25 g |
| – nenasycené | 69,74 g |
| –– mononenasycené | 24,05 g |
| –– polynenasycené | 45,69 g |
| ––– omega 3 | 1,20 g |
| Vláknina | 1,62 g |
| Cholesterol | 202 mg |
| Sodík | 1,08 g |
| Sůl | 2,20 g |
| Sacharidy | 15,30 g |
| – cukry | 10,12 g |
| ––– laktóza | 7,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 000 g červené řepy | Červená řepa čerstvá | |
| 100 g 100 g majonézy | Majonéza | 100 g |
| 200 g 200 g zakysané smetany (nebo jogurtu) | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce křenu naloženého v octu | Křen čerstvý | 45 g |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská |