Nutriční hodnoty (Bramborovy krem s arasidovym maslem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 668 kJ / 638 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,67 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 6,67 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 18,01 g |
| Tuky | 23,25 g |
| – nasycené | 8,05 g |
| – nenasycené | 14,50 g |
| –– mononenasycené | 6,86 g |
| –– polynenasycené | 7,64 g |
| ––– omega 3 | 0,40 g |
| Vláknina | 20,63 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 83 mg |
| Sůl | 0,12 g |
| Sacharidy | 75,91 g |
| – cukry | 9,05 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 150 g 150 g sladkých brambor - bataty | Topinambur čerstvý | 150 g |
| 200 g 200 g brambor | Brambor zimní | 200 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 litr 1 litr vývaru (já měla krůtí) | Vývar hovězí | 1000 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce arašídového másla | Máslo arašídové | 30 ml |
| 1/2 lžička 1/2 lžička drceného kmínu | Kmín mletý | 2.5 g |
| hrstka drobné posekaného koriandru | Koriandr semena | |
| olivový olej | Olej olivový | |
| sůl a pepř | Pepř černý | |
| cizrna a mletá paprika na ozdobu | Paprika červená sušená |