Nutriční hodnoty (Hovězí líčka na sardeli a kapary)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 234 kJ / 1 012 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 113,66 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 111,64 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,02 g |
| Tuky | 45,29 g |
| – nasycené | 15,08 g |
| – nenasycené | 28,38 g |
| –– mononenasycené | 21,83 g |
| –– polynenasycené | 6,55 g |
| ––– omega 3 | 1,91 g |
| Vláknina | 5,19 g |
| Cholesterol | 286 mg |
| Sodík | 995 mg |
| Sůl | 2,30 g |
| Sacharidy | 12,37 g |
| – cukry | 5,74 g |
| ––– laktóza | 0,16 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g hovězích líček | Hovězí líčka | 500 g |
| 4 4 sardelové řezy | Ančovičky v oleji | |
| 2 lžíce 2 lžíce kaparů | Kapary | 30 g |
| 150 ml 150 ml červeného vína | Víno červené suché | 150 ml |
| 1 1 střední červená cibule | Cibule červená čerstvá | 69 g |
| 1 lžička 1 lžička demi glace nebo 100 ml silného hovězího vývaru | Demi-glace | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| hladkolistá petržel | Petržel kořenová čerstvá |