Nutriční hodnoty (Omáčka z okurek)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 044 kJ / 728 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,33 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 9,05 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,28 g |
| Tuky | 61,35 g |
| – nasycené | 26,65 g |
| – nenasycené | 32,29 g |
| –– mononenasycené | 24,42 g |
| –– polynenasycené | 7,87 g |
| ––– omega 3 | 2,24 g |
| Vláknina | 4,80 g |
| Cholesterol | 113 mg |
| Sodík | 94 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 30,29 g |
| – cukry | 12,93 g |
| ––– laktóza | 7,73 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 střední cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 5 5 menších sterilovaných okurek | Okurka polní zavařená | |
| 200 ml 200 ml smetany (šlehačky) | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 2 lžička 2 lžička másla | Máslo kravské | 16 g |
| 500 ml 500 ml vývaru (nebo 1/2 masoxu) | Vývar masový | 500 ml |