Babiččiny zelňáky

Lilith-Isa Kuchařka: Lilith-Isa

Doba přípravy: cca 40 ks Slané pečivo 23 názorů

Suroviny

250 g sádla
500 g hladké mouky
500 g kysaného zelí
sůl
pepř
kmín
sladká paprika
Recept si zatím oblíbilo 29 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme mouku, vymačkané pokrájené zelí, sádlo, koření a vypracujeme těsto.

  2. Vyválíme placku, vykrajujeme kolečka a pečeme v troubě na 200°C dozlatova.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 506 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Babiččiny zelňáky

  • Jirka Jirka(neregistrovaná)

    Zuzana: Zelnaky jsem prave dopekl. vyslo my to cca pri 200 stupnich 25 minut. Bude ale zalezet na konkretní troubě.

    Odpovědět

  • Luděk Luděk(neregistrovaný)

    Nó,zítra vyzkouším a dám vědět :? A s nahrazováním ingrediencí,bych ASI počkal,až ochutnám původní receptůru.

    Odpovědět

  • Zuzana Zuzana(neregistrovaná)

    Jihočeské zelňáky miluju. :) Sama jsem je ještě nedělala, určitě hodlám v blízké době, jen by mě zajímalo, jak dlouho se zhruba pečou? Vím, dozlatova... :) Jsem ale nevidomá, takže bych to potřebovala spíš časově, alespoň zhruba.

    Odpovědět

  • Mirek Mirek(neregistrovaný)

    Corall+Emmy 30.9.2006: Myslím, že vejcem se sádlo nenahradí. Je třeba dát nějaký tuk, aby to bylo křehké. Dal bych obyčejný rafinovaný olej, aby to neovlivnilo chuť.

    Odpovědět

  • Jirka Jirka(neregistrovaná)

    Ahoj předem díky za rychlou odpověď. Šlo mi jen o to, jestli se bavíme o špetce, nebo o lžičkách. Jen o základní míru. J.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Jirka: Ťažko povedať, každý má inú chuť, ale pridaj menej a keď budeš mať hotové cesto, ochutnaj. V prípade, že sa ti bude zdať málo ochutené, dokoreníš.;-)

    Odpovědět

  • Jirka Jirka(neregistrovaná)

    Mohu poprosit zkušenější, kolik dáváte na toto množství soli, kmínu a pepře? Nerad bych to přehnal. Děkuji. Jirka.

    Odpovědět

  • Amca Amca(neregistrovaná)

    Vynikajiciiiiii a jednoduce.Zaslozeny bodik ::-p:-p:-p

    Odpovědět

  • lupka lupka

    přidávám další bodík, je to supr mňamka :yes:

    Odpovědět

  • monikakup monikakup

    Vypadají jednoduše a naprosto úžasně! Posílám bodík :yes:

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    :-O:-p:yes::yes: to může být moc dobré;-)

    Odpovědět

  • Corall+Emmy 30.9.2006 Corall+Emmy 30.9.2006

    Tak uz to ctu,nahradim vajickem

    Odpovědět

  • Corall+Emmy 30.9.2006 Corall+Emmy 30.9.2006

    Da se nejak sadlo nhradit?? Tady ho nesezenu

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    moc hezké to je:-K:yes::yes:

    Odpovědět

  • Lilith-Isa Lilith-Isa(autorka receptu)

    Je to každém.... ale zelňáky co pekla moje babi jsou ze sádla a rozhodně nejsou mastné :-):-) pokud je to z vejce tak už to není tenhle recept....a hlavně to není pravý jihočeský zelňák ;-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: zelnaky zelnaky recept domácí zelnáky pečené recept na prave zelnaky recept na zelňáky babiččiny zelníky recept zelňáky zelovky zelovka zelňáky bez sádla babicciny recepty babičiny zelňáky zelnak zelnak recept recepty zelňáky zelňáky na plech zelňáky recepty jihočeské zelňáky jihocesky zelnak domaci zelnaky

Zapomněl/a jsem heslo