Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

Babiččiny zelňáky

Kysané zelí je klasikou české kuchyně a mnoho jídel se bez něj prostě neobejde. Podle starého receptu připravíme ve své kuchyni milované zelňáky - placky ze sladkokyselého zelí s kmínem. Jsou jednoduché na přípravu a mají bohatou chuť.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 65 min

65 min (25 min příprava + 40 min tepelná úprava)

28. 12. 2012 18:23

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie17 592 kJ / 4 205 kcal
Bílkoviny70,50 g
Tuky258,50 g
Vláknina28,00 g
Cholesterol 225 mg
Sodík 4,01 g
Sůl10,00 g
Sacharidy385,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

ne.ver

11. 4. 2022 18:06

Upečeno; zjednodušila jsem si to, protože jsem to dělala z bezlepkové mouky a těsto se celé rozpadalo, takže jsem místo vykrajování jednotlivých zelňáků naplácala těsto na plech jako celek - vznikla velká slaná buchta... bylo to dost kyselé, ale i takové příjemně pikantní, takže spokojenost.

Jirka

12. 11. 2016 17:10

Zuzana: Zelnaky jsem prave dopekl. vyslo my to cca pri 200 stupnich 25 minut. Bude ale zalezet na konkretní troubě.

Luděk

12. 11. 2016 00:26

Nó,zítra vyzkouším a dám vědět :? A s nahrazováním ingrediencí,bych ASI počkal,až ochutnám původní receptůru.

Zuzana

9. 11. 2016 03:28

Jihočeské zelňáky miluju. :) Sama jsem je ještě nedělala, určitě hodlám v blízké době, jen by mě zajímalo, jak dlouho se zhruba pečou? Vím, dozlatova... :) Jsem ale nevidomá, takže bych to potřebovala spíš časově, alespoň zhruba.

Mirek

27. 1. 2016 00:27

Corall+Emmy 30.9.2006: Myslím, že vejcem se sádlo nenahradí. Je třeba dát nějaký tuk, aby to bylo křehké. Dal bych obyčejný rafinovaný olej, aby to neovlivnilo chuť.

Jirka

17. 2. 2014 10:27

Ahoj předem díky za rychlou odpověď. Šlo mi jen o to, jestli se bavíme o špetce, nebo o lžičkách. Jen o základní míru. J.

tejaja tejaja (moderátorka)

17. 2. 2014 10:25

Jirka: Ťažko povedať, každý má inú chuť, ale pridaj menej a keď budeš mať hotové cesto, ochutnaj. V prípade, že sa ti bude zdať málo ochutené, dokoreníš.;-)

Jirka

17. 2. 2014 10:22

Mohu poprosit zkušenější, kolik dáváte na toto množství soli, kmínu a pepře? Nerad bych to přehnal. Děkuji. Jirka.

Amca

14. 11. 2013 13:29

Vynikajiciiiiii a jednoduce.Zaslozeny bodik ::-p:-p:-p

lupka

21. 3. 2013 13:06

přidávám další bodík, je to supr mňamka :yes:

monikakup

29. 12. 2012 19:57

Vypadají jednoduše a naprosto úžasně! Posílám bodík :yes:

jarka skrobakova

29. 12. 2012 19:52

:-O:-p:yes::yes: to může být moc dobré;-)

Corall+Emmy 30.9.2006 Corall+Emmy 30.9.2006

29. 12. 2012 10:08

Tak uz to ctu,nahradim vajickem

Corall+Emmy 30.9.2006 Corall+Emmy 30.9.2006

29. 12. 2012 10:05

Da se nejak sadlo nhradit?? Tady ho nesezenu

rebeka rebeka

29. 12. 2012 09:19

moc hezké to je:-K:yes::yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Nové knihy!

v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: zelnaky zelnaky recept domácí zelnáky pečené recept na prave zelnaky recept na zelňáky babiččiny zelníky recepty.cz zelnáky recept zelňáky zelovky zelnak zelovka babicciny recepty zelňáky bez sádla zelňáky na plech babičiny zelňáky jihočeské zelňáky recepty zelňáky zelnak recept zelňáky recepty zelniky

Suroviny: sádlo, mouka hladká, zelí kysané, sůl, pepř, kmín celý, paprika sušená sladká, sádlo

TopRecepty.cz

Babiččiny zelňáky

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DWyn