

Babiččiny zelňáky
Suroviny
- 250 g sádla
- 500 g hladké mouky
- 500 g kysaného zelí
- sůl
- pepř
- kmín
- sladká paprika
Postup přípravy receptu
Do mísy dáme mouku, vymačkané pokrájené zelí, sádlo, koření a vypracujeme těsto.
Vyválíme placku, vykrajujeme kolečka a pečeme v troubě na 200°C dozlatova.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Babiččiny zelňáky
-
Zuzana: Zelnaky jsem prave dopekl. vyslo my to cca pri 200 stupnich 25 minut. Bude ale zalezet na konkretní troubě.
-
Nó,zítra vyzkouším a dám vědět :? A s nahrazováním ingrediencí,bych ASI počkal,až ochutnám původní receptůru.
-
Jihočeské zelňáky miluju. :) Sama jsem je ještě nedělala, určitě hodlám v blízké době, jen by mě zajímalo, jak dlouho se zhruba pečou? Vím, dozlatova... :) Jsem ale nevidomá, takže bych to potřebovala spíš časově, alespoň zhruba.
-
Corall+Emmy 30.9.2006: Myslím, že vejcem se sádlo nenahradí. Je třeba dát nějaký tuk, aby to bylo křehké. Dal bych obyčejný rafinovaný olej, aby to neovlivnilo chuť.
-
Ahoj předem díky za rychlou odpověď. Šlo mi jen o to, jestli se bavíme o špetce, nebo o lžičkách. Jen o základní míru. J.
-
Jirka: Ťažko povedať, každý má inú chuť, ale pridaj menej a keď budeš mať hotové cesto, ochutnaj. V prípade, že sa ti bude zdať málo ochutené, dokoreníš.
-
Mohu poprosit zkušenější, kolik dáváte na toto množství soli, kmínu a pepře? Nerad bych to přehnal. Děkuji. Jirka.
-
Vynikajiciiiiii a jednoduce.Zaslozeny bodik :
-
přidávám další bodík, je to supr mňamka
-
Vypadají jednoduše a naprosto úžasně! Posílám bodík
-
to může být moc dobré
-
Tak uz to ctu,nahradim vajickem
-
Da se nejak sadlo nhradit?? Tady ho nesezenu
-
moc hezké to je
-
Je to každém.... ale zelňáky co pekla moje babi jsou ze sádla a rozhodně nejsou mastné
pokud je to z vejce tak už to není tenhle recept....a hlavně to není pravý jihočeský zelňák