Strouhanina

cathleen Kuchařka: cathleen

Bramborová jídla 16 názorů

Suroviny

2 kg brambor
3 vejce
200-220 g hladké mouky
špetka muškátového oříšku
sůl
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané syrové brambory nastrouháme na jemno a necháme okapat. Přidáme vajíčka, mouku, oříšek a sůl a toto těsto vylijeme na plech s pečícím papírem v asi 2 cm silné vrstvě, posypeme borůvkami a krystalovým cukrem a upečeme.

  2. Teplé, při podávání, polijeme kysanou smetanou nebo jogurtem.

  3. Místo borůvek můžeme použít: JARO: sekané bylinky,strouhaný sýr; LÉTO: kolečka rajčat, cibule, papriky, krájený česnek, strouhaný sýr; PODZIM: na cibulce dušené houby, řapíkatý celer, sýr; ZIMA: sterilované zelí s křenem, kečup, strouhaný sýr. Vždy podáváme teplé se a zeleninovým salátem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Strouhanina

  • rebeka rebeka

    překrásné čtvero ročních období..a obměn:-8:-K:yes::yes:

    Odpovědět

  • finneta finneta

    ahoj ivčo. mohla bys sem vložit recept na tvojí cikánskou omáčku? od tebe bude záruka, že bude výborné. díky :yes::-D:-))

    Odpovědět

  • Marta Marta

    Cathleen, máš moc pěknou zapékací misku :-)):-)):-)), jsem na ně nějak zaměřená :-), kdybych měla v kuchyni více místa, tak je snad sbírám.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    To je tak úžasně variabilní...ukládám a hned při nejbližší příležitosti upeču, asi s nějakým ovocem, mám ho půl mrazáku ;-):-8:-D:yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Spíš letní variana - těsto, cikánská omáčka (zavařuju si vlastní), česnek, strouhaný sýr. Celkově to byla vyšší vrstva, pekla jsem ji 45min na 180°C.
    A byla to výborná večeře:-8

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Tak ja si urobím piate ročné obdobie a dám na to černice:-D:-D

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Už se podívala:-((

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    To jo, fotky dělat musíme - Jana bez nich neusne :-D:-D - doufám, že se sem teď nepodívá :-)):-))

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Taky se na to chystám...tchýňka miluje tyhle "blafy", dojede už zítra, tak to mezi svátkama určo vyzkoušíme.:yes:

    A ofotíme, pro Janu:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Cathleen - to jo, dobře zvýším na 25 - ale hodina je mooc. Uděláme, vyzkoušíme le je fakt, že každá trouba je jiná. Ale za půl hodiny nejdu :-D

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Spagetko, bramborky jsou syrové! Ale asi i já to s tou hodinou přehnala.....:-8

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Pekla jsem to několikrát (dokonce i to se zelím), ale nepamatuju na kolik stupňů. Dala bych to na 170-180°C max, a pekla bych to ...45-60 min? Takhle od stolu si fakt netroufnu, však se do trouby jukněte a uvidíte. Navíc - každá trouba peče jinak.
    Jo, a zelí určo vysušené nebylo, pekla jsem ho hned s bramborama.:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    nejsem cathleen, ale klidně to zelí tam dejte hned - tipnu - 17 minut?

    Odpovědět

  • Květa Květa(neregistrovaná)

    Jak dlouho to pečete a při jaké teplotě? Chtěla bych zkusit tu variantu se zelím, dává se hned nebo až když už jsou brambory "předpečené", bojím se, aby dlouhé pečení zelí moc nevysušilo. Děkuju

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    Joj,aspoň vím,jak zužitkovat borůvky nově :-):-p:-O

    Odpovědět

1 2

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: syrové brambory v mrazaku tyrolské štouchané brambory se smetanou cikánská omáčka cathleen výborná cikánská omáčka řapíkatý celer s jogurtem cikánská omáčka recept cikánská omáčka letní jídlo recepty letní jídla recepty letní jídla-recepty

Zapomněl/a jsem heslo