Strouhanina

cathleen Kuchařka: cathleen

Bramborová jídla 16 názorů

Suroviny

2 kg brambor
3 vejce
200-220 g hladké mouky
špetka muškátového oříšku
sůl
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané syrové brambory nastrouháme na jemno a necháme okapat. Přidáme vajíčka, mouku, oříšek a sůl a toto těsto vylijeme na plech s pečícím papírem v asi 2 cm silné vrstvě, posypeme borůvkami a krystalovým cukrem a upečeme.

  2. Teplé, při podávání, polijeme kysanou smetanou nebo jogurtem.

  3. Místo borůvek můžeme použít: JARO: sekané bylinky,strouhaný sýr; LÉTO: kolečka rajčat, cibule, papriky, krájený česnek, strouhaný sýr; PODZIM: na cibulce dušené houby, řapíkatý celer, sýr; ZIMA: sterilované zelí s křenem, kečup, strouhaný sýr. Vždy podáváme teplé se a zeleninovým salátem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 204 kuchařů a kuchařek

Alternativy k tomuto receptu

    Zobrazit další alternativy

    Ohodnoťte recept: Strouhanina

    • rebeka rebeka

      překrásné čtvero ročních období..a obměn:-8:-K:yes::yes:

      Odpovědět

    • finneta finneta

      ahoj ivčo. mohla bys sem vložit recept na tvojí cikánskou omáčku? od tebe bude záruka, že bude výborné. díky :yes::-D:-))

      Odpovědět

    • Marta Marta

      Cathleen, máš moc pěknou zapékací misku :-)):-)):-)), jsem na ně nějak zaměřená :-), kdybych měla v kuchyni více místa, tak je snad sbírám.

      Odpovědět

    • zizala zizala

      To je tak úžasně variabilní...ukládám a hned při nejbližší příležitosti upeču, asi s nějakým ovocem, mám ho půl mrazáku ;-):-8:-D:yes:

      Odpovědět

    • cathleen cathleen(autorka receptu)

      Spíš letní variana - těsto, cikánská omáčka (zavařuju si vlastní), česnek, strouhaný sýr. Celkově to byla vyšší vrstva, pekla jsem ji 45min na 180°C.
      A byla to výborná večeře:-8

      Odpovědět

    • tejaja tejaja(moderátorka)

      Tak ja si urobím piate ročné obdobie a dám na to černice:-D:-D

      Odpovědět

    • JanaDorazinova JanaDorazinova

      Už se podívala:-((

      Odpovědět

    • spagetka spagetka

      To jo, fotky dělat musíme - Jana bez nich neusne :-D:-D - doufám, že se sem teď nepodívá :-)):-))

      Odpovědět

    • cathleen cathleen(autorka receptu)

      Taky se na to chystám...tchýňka miluje tyhle "blafy", dojede už zítra, tak to mezi svátkama určo vyzkoušíme.:yes:

      A ofotíme, pro Janu:-D:-D:-D

      Odpovědět

    • spagetka spagetka

      Cathleen - to jo, dobře zvýším na 25 - ale hodina je mooc. Uděláme, vyzkoušíme le je fakt, že každá trouba je jiná. Ale za půl hodiny nejdu :-D

      Odpovědět

    • cathleen cathleen(autorka receptu)

      Spagetko, bramborky jsou syrové! Ale asi i já to s tou hodinou přehnala.....:-8

      Odpovědět

    • cathleen cathleen(autorka receptu)

      Pekla jsem to několikrát (dokonce i to se zelím), ale nepamatuju na kolik stupňů. Dala bych to na 170-180°C max, a pekla bych to ...45-60 min? Takhle od stolu si fakt netroufnu, však se do trouby jukněte a uvidíte. Navíc - každá trouba peče jinak.
      Jo, a zelí určo vysušené nebylo, pekla jsem ho hned s bramborama.:yes:

      Odpovědět

    • spagetka spagetka

      nejsem cathleen, ale klidně to zelí tam dejte hned - tipnu - 17 minut?

      Odpovědět

    • Květa Květa(neregistrovaná)

      Jak dlouho to pečete a při jaké teplotě? Chtěla bych zkusit tu variantu se zelím, dává se hned nebo až když už jsou brambory "předpečené", bojím se, aby dlouhé pečení zelí moc nevysušilo. Děkuju

      Odpovědět

    • Jikotka Jikotka

      Joj,aspoň vím,jak zužitkovat borůvky nově :-):-p:-O

      Odpovědět

    1 2

    TIP dne na email

    Tématické fráze: sýrové puclíky sýrové puclíky recepty syrové brambory v mrazaku tyrolské štouchané brambory se smetanou cikánská omáčka cathleen výborná cikánská omáčka řapíkatý celer s jogurtem cikánská omáčka recept cikánská omáčka letní jídlo recepty letní jídla recepty letní jídla-recepty

    Zapomněl/a jsem heslo