Nutriční hodnoty (Lehký tvarohový koláč s jablky a skořicí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 518 kJ / 1 797 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 63,53 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 40,33 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 23,20 g |
| Tuky | 39,27 g |
| – nasycené | 11,23 g |
| – nenasycené | 24,57 g |
| –– mononenasycené | 16,59 g |
| –– polynenasycené | 7,98 g |
| ––– omega 3 | 1,91 g |
| Vláknina | 28,15 g |
| Cholesterol | 58 mg |
| Sodík | 365 mg |
| Sůl | 1,12 g |
| Sacharidy | 283,28 g |
| – cukry | 139,26 g |
| ––– laktóza | 18,21 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 150 g 150 g bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | 150 ml |
| 100 g 100 g celozrnné mouky | Mouka pšeničná celozrnná hrubá | 100 g |
| 90 g 90 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 90 g |
| 30 g 30 g třtinového cukru | Cukr třtinový | 30 g |
| 20 ml 20 ml oleje | Olej řepkový | 20 ml |
| 1 1 bílek | Vaječný bílek | 33 g |
| 2 lžičky 2 lžičky prášku do pečiva | Kypřící prášek | 8 g |
| 250 g 250 g tvarohu ve vaničce | Tvaroh polotučný | 250 g |
| 40-50 ml 40-50 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 45 ml |
| ( 1 1 žloutek) | ||
| 10 g 10 g cukru (může být i vanilkový) | Cukr bílý | 10 g |
| 5-6 5-6 středních jablek | Jablko čerstvé | 825 g |
| skořice | Skořice ceylonská | |
| rozinky | Rozinky | |