

Celozrnný (60%) chleba s bramborem
Suroviny
- 300 ml (g) vody
- lžička oleje
- 100 g vařených strouhaných brambor
- 2 rovné lžičky soli
- 2 lžičky drceného kmínu
- lžička cukru
- 100 g žitné celozrnné mouky
- 200 g pšeničné celozrnné mouky
- 200 g hladké mouky
- 14 g droždí
- je-li třeba, přidáme lžíci (10-15 g) hladké mouky, těsto musí být opravdu husté
- kdo chce, může přidat sušený česnek nebo i vynechat kmín
Postup přípravy receptu
Suroviny dáme do pekárny a použijeme program Celozrnný (s delším kynutím). Při prvním pokusu jsem použila jen Základní program a chleba byl o dost nižší.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Hotový chlebík je lehký, velice tmavý a dobrý i druhý den.
Světlé foto je děláno s bleskem, aby byla vidět barva střídky, tmavá fotka bez blesku, aby vynikla její pórovitost...v tomhle období bez sluníčka to asi lépe nenafotím.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Celozrnný (60%) chleba s bramborem
-
Dala jsem vše podle receptu (včetně lžíce mouky navíc) a chleba se báječně povedl! Jaký by byl druhý den netuším, protože se "ztratil" ještě večer - byl tak úžasně křupavý!
No zkrátka opět úžasný recept, který stojí za vyzkoušení!
Posílám bod a díky!
-
moc pěkný chlebík
-
Merylas: děkuju za vyzkoušení i za fotku. A chleba máš hezčí, než já
- z té formy (a trouby) vypadá opravdověji, než z pekárny
-
Ivi, díky za báječný receptík
Chlebík jsem dnes pekla, ale ve větší chlebíčkové formě v troubě. Dala jsem malinko víc droždí - 18 g a na kmín jsem zapomněla
A bude se mnou hůř
Chlebík je moc dobrý, občas ho budu péct, na střídačku s jinými.
Přidávám foto a samozřejmě bodík
-
Moc pěkné a už mám uloženo. Jak jinak?
-
Vypadá krásně, vyzkouším
-
ULOŽENO..
-
Tý jo, to bych nikdy nevěřila, jak velký vliv má světlo, vypadá to jako dva různý chleby
Chléb s bramborama jsem už pekla, já nejčastěji dělám jeden rychlej chlebík, kam se dává sušená bramborová kaše. Brambory zvláčňujou a vylepšujou těsto, takže za mě samosebou bod