Nutriční hodnoty (Bramborové rohlíčky k vínu)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 909 kJ / 2 368 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 28,40 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 1,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 27,00 g |
| Tuky | 168,20 g |
| – nasycené | 106,80 g |
| – nenasycené | 58,40 g |
| –– mononenasycené | 52,40 g |
| –– polynenasycené | 6,00 g |
| ––– omega 3 | 0,82 g |
| Vláknina | 10,40 g |
| Cholesterol | 510 mg |
| Sodík | 6,42 g |
| Sůl | 16,00 g |
| Sacharidy | 180,00 g |
| – cukry | 13,60 g |
| ––– laktóza | 1,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g vařených brambor ve slupce | Brambor zimní | 200 g |
| 200 g 200 g hladké mouky (+ na podsypávání) | Mouka pšeničná hladká | 200 g |
| 200 g 200 g másla (použila jsem čerstvé máslo na váhu) | Máslo kravské | 200 g |
| cca 2 lžičky 2 lžičky soli | Sůl mořská | 16 g |
| lžička lžička drceného kmínu | Kmín mletý | |
| vajíčko na potření | Vejce slepičí | |
| nastrouhaný sýr (ideální je Parmazán pro jeho výraznou chuť) | Sýr kravský tvrdý 30% | |
| hrst hrst sušených rajčat (případně například olivy) | Dužina červeného rajčete sušená |