Nutriční hodnoty (Koláč se zeleninou a sýrem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 11 842 kJ / 2 830 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 79,12 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 45,18 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 33,94 g |
| Tuky | 169,40 g |
| – nasycené | 97,84 g |
| – nenasycené | 59,97 g |
| –– mononenasycené | 51,61 g |
| –– polynenasycené | 8,37 g |
| ––– omega 3 | 1,30 g |
| Vláknina | 34,60 g |
| Cholesterol | 1,25 g |
| Sodík | 3,73 g |
| Sůl | 9,11 g |
| Sacharidy | 237,08 g |
| – cukry | 52,43 g |
| ––– laktóza | 16,03 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 120 g 120 g másla | Máslo kravské | 120 g |
| 40 g 40 g žitné hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 40 g |
| 210 g 210 g pšeničné hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 210 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
| 2 lžičky 2 lžičky mléka (dle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 10 ml |
| 6 6 větších cibulí | Cibule čerstvá | 420 g |
| 1 1 mladá cuketa | Cuketa čerstvá | 100 g |
| 20 cm 20 cm pórku | Pórek čerstvý | |
| 1 1 červená kapie | Paprika červená čerstvá | |
| 300 g 300 g zakysané smetany (čím tučnější, tím lepší) | Smetana kravská zakysaná 12% | 300 ml |
| 120 g 120 g strouhaného syrovátkového sýru (např. ricotta) | Ricotta | 120 g |
| 2 2 vejce vel. L | Vejce slepičí | 140 g |
| olej | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý |