Nutriční hodnoty ("Rukávník" z kynutého bramborového těsta)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 515 kJ / 3 708 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 133,59 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 76,16 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 57,43 g |
| Tuky | 162,51 g |
| – nasycené | 76,86 g |
| – nenasycené | 78,05 g |
| –– mononenasycené | 59,11 g |
| –– polynenasycené | 18,94 g |
| ––– omega 3 | 0,35 g |
| Vláknina | 22,84 g |
| Cholesterol | 800 mg |
| Sodík | 8,10 g |
| Sůl | 20,12 g |
| Sacharidy | 416,37 g |
| – cukry | 25,88 g |
| ––– laktóza | 13,30 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 5 5 brambor uvařených ve slupce | Brambor zimní | 250 g |
| 300 g 300 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 300 g |
| 200 g 200 g celozrnné pšeničné mouky | Mouka pšeničná celozrnná hrubá | 200 g |
| 1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
| 100 ml 100 ml sádla | Sádlo vepřové | 100 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 200 ml 200 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
| 4,2 g 4,2 g droždí | Droždí pekařské lisované | 4.199999809265137 g |
| trochu trochu cukru | Cukr bílý | |
| hrst hrst sezamových semínek (slunečnicových, lněných) | Sezam loupaný | |
| 1 1 vejce na potření | Vejce slepičí | 70 g |
| 100 g 100 g schwarzwaldské šunky (nebo uzené slaniny) | Šunka parmská | 100 g |
| 100 g 100 g goudy | Gouda 45% t. v s. | 100 g |
| pórek | Pórek čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |